New Profesional Consult 930 x 122

masini

Decizie care afectează toți șoferii!

Decizie care afectează toți șoferii!

Citiți și: Aceste mașini vor fi interzise!

Infracţiunile rutiere grave, cum ar fi viteza excesivă sau şofatul în stare de ebrietate, ar trebui să ducă la pierderea dreptului de a conduce la nivelul întregii UE.

Asta au declarat eurodeputaţii, reuniţi în sesiune plenară la Strasbourg, conform bursa.ro.

Citiți și: Se face ITP mai des pentru aceste mașini!

Acum, dacă un șofer îşi pierde permisul într-o altă ţară a UE decât cea care i-a eliberat permisul, în majoritatea cazurilor sancţiunea este aplicabilă numai în ţara în care a fost comisă infracţiunea.  Și nu implică restricţii în restul UE.

Decizie care afectează toți șoferii!

Pentru a se asigura că suspendarea, restricţionarea sau retragerea permisului de conducere al unui nerezident se aplică în toate ţările UE, noile norme impun ca această decizie să fie transferată ţării UE care a eliberat permisul de conducere.

Eurodeputaţii propun adăugarea conducerii fără permis valabil pe lista infracţiunilor rutiere grave.

Aici intră conducerea în stare de ebrietate sau accidentele rutiere soldate cu morţi.

Conducerea cu 50 km/h peste limita de viteză este, de asemenea, una dintre infracţiunile rutiere grave care ar putea duce la pierderea permisului.

Detalii, AICI

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3