New Profesional Consult 930 x 122

creșe

Decizie importantă privind creșele!

Zilele trecute, Senatul a adoptat o serie de modificări legislative la ordonanța de urgență privind funcționarea creșelor prin care acestea pot trece din subordinea primăriilor la Ministerul Educației.

Citiți și: Pitești: Anunț important privind activitatea creșelor

În urma proiectului legislativ adoptat, ar urma să se schimbe activitatea din creșe. Concret în curând, creșele ar putea primi chiar şi nou-născuţi, nu doar copii care au împlinit 11 luni, cum se întâmpla până acum.

Odată cu intrarea în vigoare a noii legi, creșele de stat, particulare și confesionale vor fi acreditate ca unități de învățământ din oficiu.

Citiți și: Când încep înscrierile la creșele din Pitești

De asemenea, o altă schimbare importantă este creşterea semnificativă a numărului de copii care pot fi înscriși în aceste noi grupe.

Înainte, la creșe se puteau înscrie copiii cu vârste între 11 luni și 3 ani, acum grupa de vârstă acceptată este între 0 luni – 3 ani.

Senatul a mai decis, de asemenea, să modifice și numărul de elevi dintr-o grupă mică, mijlocie și mare, lăsându-se posibilitatea ca la grupa mică să fie până în 15 copii, iar la grupa mare să fie până la 20 de copii, astfel:

– grupa mică cuprinde în medie 7 copii, dar nu mai puţin de 5 şi nu mai mult de 9;

– grupa mijlocie cuprinde în medie 12 copii, dar nu mai puţin de 8 şi nu mai mult de 15;

– grupa mare cuprinde în medie 12 copii, dar nu mai puţin de 8 şi nu mai mult de 20.

Foto descriptiv: Romania TV

Donaris 555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90