New Profesional Consult 930 x 122

creșe

Decizie importantă privind creșele!

Zilele trecute, Senatul a adoptat o serie de modificări legislative la ordonanța de urgență privind funcționarea creșelor prin care acestea pot trece din subordinea primăriilor la Ministerul Educației.

Citiți și: Anunț deosebit de important privind creșele și grădinițele! Părinții trebuie să știe

În urma proiectului legislativ adoptat, ar urma să se schimbe activitatea din creșe. Concret în curând, creșele ar putea primi chiar şi nou-născuţi, nu doar copii care au împlinit 11 luni, cum se întâmpla până acum.

Odată cu intrarea în vigoare a noii legi, creșele de stat, particulare și confesionale vor fi acreditate ca unități de învățământ din oficiu.

Citiți și: 1500 de lei pentru acești părinți!

De asemenea, o altă schimbare importantă este creşterea semnificativă a numărului de copii care pot fi înscriși în aceste noi grupe.

Înainte, la creșe se puteau înscrie copiii cu vârste între 11 luni și 3 ani, acum grupa de vârstă acceptată este între 0 luni – 3 ani.

Senatul a mai decis, de asemenea, să modifice și numărul de elevi dintr-o grupă mică, mijlocie și mare, lăsându-se posibilitatea ca la grupa mică să fie până în 15 copii, iar la grupa mare să fie până la 20 de copii, astfel:

– grupa mică cuprinde în medie 7 copii, dar nu mai puţin de 5 şi nu mai mult de 9;

– grupa mijlocie cuprinde în medie 12 copii, dar nu mai puţin de 8 şi nu mai mult de 15;

– grupa mare cuprinde în medie 12 copii, dar nu mai puţin de 8 şi nu mai mult de 20.

Foto descriptiv: Romania TV

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3