Donaris 930 x 122

inmatriculari

Decizie importantă privind înmatriculările auto!

Decizie importantă privind înmatriculările auto!

Citiți și: Se face ITP mai des pentru aceste mașini!

Prefecții vor putea decide deschiderea, într-un județ, a cel mult două puncte de lucru ale serviciului public pentru permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor în localități diferite de cea în care acesta își are sediul, adică municipiul de reședință, potrivit unui proiect de hotărâre pus în dezbatere la Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

PROIECT

Mai exact, potrivit proiectului, prefecții vor putea stabili, prin ordin, organizarea a cel mult două puncte de lucru ale serviciului public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor în localități diferite de cea în care acesta își are sediul (municipiul de reședință).

Citiți și: Atenție! Poliția va putea imobiliza mașinile în aceste situații!

Viitoarea hotărâre stabilește și câteva detalii legate de programul pe care vor trebui să-l aibă punctele de lucru ale serviciului public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor. Mai exact, acestea vor trebui să aibă program săptămânal, pe parcursul a cel puțin două zile lucrătoare.

Pentru a putea lua decizia de organizare a unui punct de lucru, Instituția Prefectului interesată va trebui să transmită o propunere motivată Direcției generale permise de conducere și înmatriculări, care o va evalua din punctul de vedere al posibilității de asigurare a tehnicii de calcul, precum și al implicațiilor asupra gestionării resurselor umane.

Astfel, cei interesați să-și înmatriculeze mașina sau să obțină permisul de conducere, care nu locuiesc în municipiul de reședință al județului, nu vor mai fi nevoiți să străbată distanțe atât de mari ca în prezent, ceea ce va însemna reducerea timpului pierdut pe drumuri și a cheltuielilor generate de deplasările repetate.

Detalii, AICI – Propunere: Operațiunile legate de înmatricularea mașinilor sau obținerea permiselor auto să se poată desfășura în mai multe orașe ale unui județ

Sursa: avocat.net

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90