930×122 POSADA 5

inmatriculari

Decizie importantă privind înmatriculările auto!

Decizie importantă privind înmatriculările auto!

Citiți și: Percheziții de amploare în Argeș! Traficanți de mașini săltați de mascați

Prefecții vor putea decide deschiderea, într-un județ, a cel mult două puncte de lucru ale serviciului public pentru permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor în localități diferite de cea în care acesta își are sediul, adică municipiul de reședință, potrivit unui proiect de hotărâre pus în dezbatere la Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

PROIECT

Mai exact, potrivit proiectului, prefecții vor putea stabili, prin ordin, organizarea a cel mult două puncte de lucru ale serviciului public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor în localități diferite de cea în care acesta își are sediul (municipiul de reședință).

Citiți și: Pitești. Accesul mașinilor, doar cu taxă în anumite zone!

Viitoarea hotărâre stabilește și câteva detalii legate de programul pe care vor trebui să-l aibă punctele de lucru ale serviciului public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor. Mai exact, acestea vor trebui să aibă program săptămânal, pe parcursul a cel puțin două zile lucrătoare.

Pentru a putea lua decizia de organizare a unui punct de lucru, Instituția Prefectului interesată va trebui să transmită o propunere motivată Direcției generale permise de conducere și înmatriculări, care o va evalua din punctul de vedere al posibilității de asigurare a tehnicii de calcul, precum și al implicațiilor asupra gestionării resurselor umane.

Astfel, cei interesați să-și înmatriculeze mașina sau să obțină permisul de conducere, care nu locuiesc în municipiul de reședință al județului, nu vor mai fi nevoiți să străbată distanțe atât de mari ca în prezent, ceea ce va însemna reducerea timpului pierdut pe drumuri și a cheltuielilor generate de deplasările repetate.

Detalii, AICI – Propunere: Operațiunile legate de înmatricularea mașinilor sau obținerea permiselor auto să se poată desfășura în mai multe orașe ale unui județ

Sursa: avocat.net

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Donaris 570×90