NOR CURIER 930X122

masini

Decizie istorică! Mașinile pe benzină și motorină vor fi interzise

S-a decis! Mașinile pe benzină și motorină vor deveni istorie.

Citiți și: Se face ITP mai des pentru aceste mașini!

Din 2035, vom putea cumpăra mașini noi doar electrice.

Asta au decis marți, 28 iunie, miniștrii Mediului din statele Uniunii Europene.

Citiți și: Aceste mașini vor fi radiate automat!

De menționat faptul că România a cerut o amânare de cinci ani privind această decizie, însă nu a primit-o, notează stiriprotv.ro.

În ceea ce privește numărul mașinilor electrice vândute în țara noastră, acesta s-a dublat, dar chiar și așa suntem în urma altor state.

Sunt înmatriculate aproximativ 13.000 și avem 1.000 de stații de încărcare în toată țara.

„Această decizie nu va impacta doar sectorul auto, ci va avea un impact pe tot lanțul economic din Uniunea Europeană. Dacă vorbim de piața auto, ne așteptăm ca vânzările de mașini electrice, hibride, mai puțin poluante să crească în perioada următoare, dat fiind faptul că aceste vânzări sunt sprijinite prin diverse bonificații în diverse state membre. Inclusiv în România, avem programul RABLA PLUS”, a declarat Adrian Sandu, Asociația Constructorilor de Automobile din România.

„Astăzi nimeni nu poate să estimeze cum va arăta piața autoturismelor în Europa în 2035. În momentul de față, aceste autoturisme sunt extrem de scumpe, ar fi o limitare a libertății și a drepturilor cetățenilor din România la acces pe piața auto unde să cumpere o mașină nouă”, a declarat ministrul Mediului, Tancszos Barna.

Sursă: stirileptotv.ro

Foto descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Felea liviu spune:

    Și totuși dacă vor fi așa de multe masini electrice de unde curent eu propun să le facem să mearga si cu hidrogen și altele cu aer ( vintul ) cam așa o să fim rentabili fară taxe dl..

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90