EcoMoto 930×122

criza energetică

Dezvăluiri bombă despre criza energetică! Cine a provocat-o și de ce!

Dezvăluiri bombă despre criza energetică! Cine a provocat-o și de ce!

Citiți și: Imagini trimise de piteșteni din America cu eclipsa!

Criza energetică din Europa a fost planificată de SUA! Este afirmaţia extraordinară pe care o fac ziariştii de la Nya Dagbladet, un cotidian online suedez fondat în 2012, citat de Cotidianul.ro.

Aceştia prezintă o serie de documente care ar fi fost elaborate de think tank-ul RAND Corporation, cunoscut, printre altele, că a stat în spatele strategiei americane de politică externă și de apărare în timpul Războiului Rece.

Citiți și: O Dacia de 50 de ani face senzație în Virgina, SUA!

Documentele invocate arată că RAND ar fi pus la cale un plan care are ca scop „Slăbirea Germaniei, consolidarea SUA”. Acesta este, de altfel, şi numele planului.

Documentul, care datează din ianuarie, recunoaște că politica militară agresivă care era dusă de Ucraina împotriva Donbasului, de dinaintea conflictului, ar forța Rusia să fie nevoită să întreprindă acțiuni militare împotriva țării. Scopul real al strategiei a fost să preseze Europa să adopte o gamă largă de sancțiuni împotriva Rusiei, sancțiuni care fuseseră deja pregătite.

Economia Uniunii Europene, afirmă documentul, „se va prăbuși inevitabil” ca urmare a acestui fapt, iar autorii săi se bucură de faptul că, printre altele, resurse de până la 9 trilioane de dolari vor reveni în Statele Unite, și tineri educați din Europa vor fi forțați să emigreze peste Ocean.

Ucraina ar fi vrut războiul cu Rusia

Obiectivul cheie descris în document este divizarea Europei – în special a Germaniei și Rusiei – și distrugerea economiei europene prin plasarea unor „idioți utili” în poziții politice pentru a împiedica aprovizionarea cu energie de către Rusia a țărilor de pe continentul european.

Potrivit RAND, principalul obstacol în calea acestei ambiții este creșterea independenței Germaniei. Printre altele, subliniază că Brexitul a oferit Germaniei o mai mare independență și a îngreunat influența Statelor Unite asupra deciziilor guvernelor europene.

Un obiectiv cheie al acestei strategii cinice este, în special, distrugerea cooperării Germaniei și Franței cu Rusia, care este văzută drept cea mai mare amenințare economică și politică pentru Statele Unite.

Autorii strategiei își exprimă speranța că pagubele produse Germaniei și Rusiei vor fi atât de mari încât vor face imposibilă restabilirea relațiilor normale de mai târziu dintre cele două țări. „O reducere a aprovizionării cu energie din Rusia – în mod ideal, o oprire completă a acestei aprovizionări – ar duce la rezultate dezastruoase pentru industria germană.

Think tank-ul RAND Corporation, care are o forță de muncă uriașă, de 1.850 de angajați, și un buget de 350 de milioane de dolari, are scopul declarat de a „îmbunătăți politicile și procesul decizional prin cercetare și analiză”. Este legat în primul rând de Departamentul de Apărare al Statelor Unite și este renumit pentru că a fost influent în dezvoltarea strategiilor militare și de altă natură în timpul Războiului Rece.

Ziarul Nya Dagbladet este considerat naționalist și sceptic din punct de vedere științific și are o legătură istorică cu Național Democrații. Se descrie ca fiind umanist și etnopluralist, cu o poziție antiglobalistă.

Mai multe detalii, aici: Criza energetică din Europa, planificată de SUA (cotidianul.ro)

Sursă foto: Adevărul.ro

555×222 grota rece

Comentarii

2 comentarii

  • Constantin Dragos Petrache spune:

    Prostii debitate de ruși…

  • Daniel spune:

    Domnule Petrache, cu respect va spun că americanii sunt capul răutăților peste tot in lume! Rușii au vrut doar sa fie lăsați în pace, prin neutralitatea Ucrainei. Nu s-a întâmplat asta iar Rusia a fost nevoită să atace. Rusia nu este dușmanul României, rușii ne-au ajutat enorm in trecut!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90