930×122 CAPRA 5

cimic

AMERICANI ÎN PITEȘTI

Americani în Pitești. O delegație militară mixtă româno – americană, formată din specialiști în Afaceri Civile SUA (US Civil Affairs) și specialiști în cooperare civili – militari (CIMIC) de la Batalionul 1 CIMIC al Statului Major al Forțelor Terestre a fost primită astăzi în Pitești de prefectul de Argeș, Emilian Dragnea.

Citiți și: Imagini trimise de piteșteni din America cu eclipsa!

Delegația româno – americană a fost formată din căpitanul Jen Pitassi, sergenții Wessley John, Kleeb Arthur și Alicia Rosa și doi militari români de la Batalionul 1 CIMIC al Statului Major al Forțelor Terestre.

La întâlnire au participat și alte oficialități din Argeș și colonelul Marian Bae, comandantul Garnizoanei Pitești.

Citiți și: O Dacia de 50 de ani face senzație în Virgina, SUA!

„Vizita delegației a avut caracter de informare și documentare și ca scop promovarea parteneriatului strategic româno – american.

A fost făcută o scurtă prezentare generală a județului Argeș, cu accent pe situația socio – economică, și o prezentare a rolului și atribuțiilor Instituției Prefectului.

A fost subliniat, de către toți participanții, rolul și importanța parteneriatului strategic româno – american, cu accent pe stabilitate, securitate și prosperitate.”, precizează, oficial, Instituția Prefectului – Județul Argeș.

Potrivit sursei citate, vizita americanilor în Pitești a avut loc pe fondul desfășurării exercițiului multinațional Saber Guardian 2017 (SG17).

Exercițiul este planificat de Comandamentul Forțelor Armate ale SUA din Europa (USEUCOM) și condus de Forțele Armate ale SUA din Europa (USAREUR) și se derulează în perioada 8 – 22 iulie. Precizăm că exercițiul este organizat anual începând din 2013, prin rotație, în Bulgaria, România și Ungaria.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90