930×122 CAPRA 5

ani

ORDINUL ”BATE” LA UȘĂ! CORNEL IONICĂ POATE PIERDE ÎN CURÂND FUNCȚIA DE PRIMAR

Ordinul ”bate” la ușă! Cornel Ionică poate pierde în curând funcția de primar. Pe 27 martie 2019 se împlinesc 6 luni de la hotărârea definitivă din data de 28 septembrie 2018 (publicată pe portalul instanței pe 1 octombrie 2018) a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) în procesul pe care ANI l-a câștigat împotriva lui Cornel Ionică.

Citiți și: Un primar nu poate justifica o avere de peste 3 milioane de lei

Mai sunt aproximativ 3 săptămâni în care prefectul județului Argeș, Emilian Dragnea, poate decide dacă emite sau nu ordinul de încetare înainte de termen a mandatului de primar al Piteștiului al lui Cornel Ionică.

Chestionat de ePitești pe marginea subiectului la sfârșitul anului 2018, Dragnea lăsa să se înțeleagă că ar putea să nu emită ordinul de încetare a mandatului de primar al lui Ionică (detalii și imagini, AICI).

Citiți și: Momente dificile pentru Cornel Ionică. Acesta ar fi suferit un accident

L-am contactat telefonic și ieri pentru a afla dacă, între timp, lucrurile s-au schimbat sau dacă specialiștii din Prefectură încă sunt la stadiul în care ”analizează”. Deși inițial ne-a precizat că nu poate discuta și ne-a invitat să revenim cu un telefon, prefectul nu ne-a mai răspuns ulterior.

Potrivit surselor noastre, până pe 27 martie 2019 ordinul de încetare înainte de termen a mandatului de primar al Piteștiului al lui Cornel Ionică ar urma să fie emis.

Ce consecințe ar avea emiterea ordinului? Consiliul Local Pitești ar urma să se întrunească în ședință de urgență pentru a decide căruia dintre cei doi viceprimari ai Piteștiului, Sorin Apostoliceanu și Laurențiu Zidaru, i s-ar delega competențele de primar.

După ce și-ar pierde calitatea de primar, Cornel Ionică ar avea posibilitatea să se adreseze instanței de judecată. Și, mai mult ca sigur, ar face-o. Pe de-o parte, va putea demara o procedură prin care să solicite suspendarea ordinului emis de prefect, iar pe de alta, concomitent, va putea demara o procedură de anulare a ordinului.

Mai departe, instanța i-ar da sau nu dreptate lui Cornel Ionică. Și, în cazul în care i-ar dreptate și ordinul emis de prefect nu ar mai fi valabil, Prefectura Argeș ar putea (sau nu) să atace hotărârea respectivei instanțe de judecată. Depinde de motivarea instanței, Prefecturii sau, de ce nu, a partidului! Vom urmări subiectul.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90