Donaris 930 x 122

euroins

E oficial! Compania Euroins, declarată în faliment

E oficial! Compania Euroins, declarată în faliment

Citiți și: Atenție, șoferi! Ultima zi de valabilitate la Euroins! Se ridică taloanele

Astăzi, Tribunalul din București a declarat insolvența companiei de asigurări Euroins.

Sentința nu este definitivă, dar este executorie.

Citiți și: Veste mare pentru păgubiții Euroins și City Insurance!

Începând de astăzi, polițele de asigurare mai sunt valabile încă 90 de zile.

După împlinirea acestui termen, clienții Euroins trebuie să se orienteze către alte companii de asigurări.

E oficial! Compania Euroins, declarată în faliment

Persoanele care au suferit daune acoperite de polițele de asigurare emise de Euroins, cât și clienții societății, care solicită returnarea parțială a primei de asigurare trebuie să se adreseze Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA), informează Digi24.

,,Consiliul A.S.F. a hotărât, prin Decizia nr. 262/17.03.2023, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, să retragă autorizația de funcționare a Euroins România, constatând totodată starea de insolvență a societății, în condițiile existenței unui deficit de capital de solvabilitate (SCR) de 2,2 miliarde de lei și a unui deficit de capital minim (MCR) de 1,75 miliarde de lei.

În cazul acestui faliment, rolul lichidatorului judiciar, conform mandatului legal, este acela de a gestiona lichidarea companiei şi de se asigura că creditorii recuperează cât mai mult din creanţe.

Deţinătorii de poliţe pot solicita în toată această perioadă (n.r. 90 de zile) rezilierea contractelor de asigurare şi recuperarea restituirilor de primă sau, în caz contrar, poliţele vor înceta de drept în 90 de zile, termen care se împlineşte la 8 septembrie 2023.”, mai notează sursa citată.

Sursă foto: Descriptiv/Arhivă

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90