Donaris 930 x 122

    arpechim_ansamblu

    Cum a amanat Dan Diaconescu licitatia pentru Oltchim

    Guvernul a decis prelungirea termenului de depunere a ofertelor pentru joi, 20 septembrie. Doar 3 din cele 12 companii care cumpăraseră caietele de sarcini au depus şi ofertele pentru privatizarea Oltchim. Până joi inclusiv, mai pot fi depuse oferte. Sindicaliştii anunţă noi proteste.


    Două dintre companiile care au depus ofertele au cerut amânarea licitaţiei. Preşedintele PPDD, Dan Diaconescu, a cerut amânarea privatizării pe motiv că acest lucru ar putea aduce prea puţini bani statului român. De fapt, Diaconescu a dorit să obţină o amânare pentru a pune la punct actele SC Proprietatea Poporului Dreptate Deminitatea SA, cu care vrea să cumpere acţiunile.
    Şi companiile care reprezintă Gazprom- un investitor cu adevărat interesat de activele Oltchim- au cerut amânarea cu două săptămâni a termenului limită pentru depunerea ofertelor de privatizare la Oltchim pentru a analiza impactul litigiilor apărute în ultimele zile privind combinatul chimic.
    Garanţii că vor salva Oltchim şi Arpechim
    Premierul Victor Ponta a susţinut că nici el şi nici ministrul Economiei Daniel Chiţoiu nu vor accepta un investitor la Oltchim care nu garantează păstrarea funcţionării combinatului şi a locurilor de muncă „La Oltchim sunt foarte hotărât, am vorbit înainte cu ministrul Chiţoiu, nu vom fi de acord cu niciun fel de soluţie care nu garantează păstrarea funcţionării a Oltchimul-ului, a Arpechim-ului şi practic a locurilor de muncă. Orice fel de investitor care vine şi nu ne garantează acest lucru, nu-l vom accepta”, a spus Ponta.
    În urmă cu două săptămâni Guvernul a schimbat strategia de privatizare a Oltchim, prin vânzarea în procedură colectivă a pachetului de acţiuni deţinut de stat, respectiv 54,6% din capitalul social, şi a creanţelor Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) şi Electrica SA, reprezentând 1,8 miliarde lei sau 56% din datoriile companiei.
    Vechea conducere a Oltchim a demisionat, iar acum statul român deţine, prin Ministerul Economiei, 54,8% din titlurile combinatului chimic.
    În acţionariatul Oltchim se mai regăsesc compania germană PCC SE (18,32%) şi fondul de investiţii Carlson Ventures, înregistrat în Marea Britanie, care deţine prin Nachbar Services 14,02% din titluri.

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90