EcoMoto 930×122

angajator

FURTUNĂ FISCALĂ! SALARII BRUTE ÎNGHEȚATE

Furtună fiscală! Salarii brute înghețate. Guvernul intenționează să înghețe pentru o perioadă salariile brute și să îi oblige pe angajatori (de stat și privați) ca în perioada respectivă să le păstreze la un anumit nivel. Cu alte cuvinte, angajatorii să fie obligați să nu scadă salariile în perioada respectivă.

Citiți și: ADEVERINȚA DE LA ANGAJATOR, VALABILĂ ȘI SUB STAREA DE ALERTĂ

Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa. Ministrul a explicat că măsura ar urma să fie aplicată în timpul în care contribuțiile pentru asigurările sociale vor fi transferate din sarcina angajatorului în cea a angajatului.

”Va fi o lege prin care aceste contribuţii vor fi transferate angajatului, iar angajatorul va trebui să păstreze un anumit nivel al salariului brut (…) Am făcut menţiunea că şi astăzi angajatorul din mediul privat poate decide să modifice contractul de muncă şi să diminueze sau să crească, după propria negociere cu angajatul, această valoare salarială. Totodată, am făcut menţiunea că, după ce se va realiza această măsură legislativă, va fi introdusă şi o măsură tranzitorie care va obliga, practic, angajatorul, chiar şi cel din mediul privat, să menţină un anumit nivel al salariului brut.”, a declarat ministrul Finanțelor.

Citiți și: EȘTI SALARIAT? PATRONUL TĂU ARE ACESTE OBLIGAȚII

Dar cum va fi obligat angajatorul privat să mențină un anumit nivel al salariului brut? Ministrul Ionuț Mișa spune că va fi emisă o dispoziție legislativă care va stabili ce anume va include cu titlu obligatoriu salariul brut.

”Vreau să fac menţiunea foarte clară că angajatorului nu îi va creşte costul cu forţa de muncă absolut deloc. Deci pentru toţi angajatorii, atât din sectorul privat, cât şi din cel de stat, sarcina fiscală, practic costul pe care el îl are cu un angajat în relaţia cu statul, va fi exact aceeaşi. Va fi o decizie a lui ulterioară dacă, aşa cum am mai spus, poate să renegocieze contractul şi să decidă să dea mai puţin sau mai mult. Angajatorul nu va plăti niciun leu în plus pentru un angajat.”, a precizat ministrul Finanțelor Publice.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90