930×122 CAPRA 5

salariati

TICHETE CADOU DE CRĂCIUN. DUDUIE TIPARNIȚELE!

Tichete cadou de Crăciun. Comenzile din partea angajatorilor pentru tipărirea de tichete cadou de Crăciun pentru salariați sunt numeroase. Potrivit specialiștilor din domeniu, față de perioadă sărbătorilor de iarnă din urmă cu un an creșterea vânzărilor de tichete cadou este de până la 35%!

Citiți și: Argeșul e în top! Ce se întâmplă cu salariații din județ

Angajatorii optează să le ofere salariaților tichete cadou de Crăciun și ca urmare a faptului că, din acest an, până la limita de 150 de lei tichetele nu se impozitează. Aceeași regulă se aplică și în cazul tichetelor cadou oferite de angajator pentru copiii minori ai salariaților.

Limita de 150 de lei se aplică separat pentru fiecare angajat și pentru fiecare copil minor al angajatului chiar și în cazul în care părinții lucrează la același angajator. Partea care depășeste, însă, limita de 150 de lei reprezintă venit impozabil din salarii.

Citiți și: Veste de ultim moment! Ce se întâmplă cu salariile!

În sensul contribuţiilor sociale obligatorii, aceste tichete cadou nu sunt cuprinse în baza lunară de calcul a contribuţiilor de asigurări sociale dacă valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte nu depășește 150 de lei. În schimb, partea care depășește limita de 150 de lei reprezintă venit din salarii și se cuprinde în baza de calcul al contribuțiilor sociale obligatorii. În sensul impozitului pe profit, toate acestea se încadrează în categoria cheltuielilor sociale care sunt deductibile limitat la determinarea profitului impozabil în limita unei cote de până la 5% aplicată asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului.

Persoanele fizice beneficiare de tichete cadou nu datorează contribuţia de asigurări sociale. (Foto: wallstreet.ro)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90