New Profesional Consult 930 x 122

    autostrada-bucuresti-pitesti

    Turcii şi chinezii, interesaţi de autostrada Piteşti-Craiova

    Turcii şi chinezii sunt interesaţi de proiectul autostrăzii Piteşti-Craiova, depunând în acest sens şi oferte la autorităţile centrale. Un consorţiu format din constructorul chinez China Communications Construction Company (CCCC), grupul turc Dogus şi francezii de la Egis şi-a depus candidatura pentru construcţia în concesiune a autostrăzii sau drumului expres Craiova-Piteşti, cu o lungime de 121 de km şi cu un cost estimat la 1,7 miliarde de euro.

    “Am depus (documente de precalificare la autostrada Craiova-Piteşti) alături de Dogus (Turcia) şi Egis (Franţa)”, a declarat pentru zf.ro Tan Lu, reprezentant al grupului chinez CCCC.

    Este prima oară când turcii de la Dogus vin pe plan local pentru a se implica într-o concesiune de autostrăzi. Dogus este unul dintre cele mai mari conglomerate turceşti, fiind format din circa 180 de companii şi având aproape 35.000 de angajaţi, potrivit informaţiilor de pe site-ul grupului. Grupul a fost fondat de turcul Ayhan Şahenk. Pe plan local, Dogus controleaza Garanti Bank, precum şi alte trei instituţii financiare nebancare: Garanti Credite Ipotecare, Garanti Leasing şi Garanti Credite de Consum.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90