New Profesional Consult 930 x 122

înstrăinare

Sancțiune pentru proprietarii care își înstrăinează mașinile!

Sancțiune pentru proprietarii care își înstrăinează mașinile!

Citiți și: Argeș. Bolizi Mercedes și Bmw, praf! Roată sărită pe drum!

Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică din cadrul Companiei Naționale de Investiții în Infrastructura Rutieră (CSTRI-CNIR) vine cu unele clarificări esențiale.

Pentru proprietarii care au primit amenzi pentru lipsa rovinietei, sau a peajului în urma înstrăinării vehiculului.

Citiți și: Apare o nouă taxă împovărătoare!

Într-o situație în care primiți un proces-verbal pentru lipsa rovinietei sau a peajului după ce ați vândut vehiculul, aceasta se datorează faptului că noul proprietar nu a transcris dreptul de proprietate asupra vehiculului în termenul prevăzut de lege.

”La data săvârșirii contravenției, fostul proprietar apare în evidențele DRPCIV ca deținător al vehiculului.

Iar obligația de plată revine exclusiv proprietarului.

Sau utilizatorului vehiculului menționat în certificatul de înmatriculare.

Sancțiune pentru proprietarii care își înstrăinează mașinile!

Pentru a evita alte procese-verbale, proprietarii pot adresa organului fiscal competent (Direcția de Impozite și Taxe Locale / Direcția Venituri Buget Local) pentru a notifica DRPCIV cu privire la vânzarea vehiculului.

Organul fiscal va comunica aceste informații DRPCIV.

Pentru a actualiza Registrul Național de Evidență a Permiselor de Conducere și a Vehiculelor Înmatriculate (RNEPCVI).

Este important de menționat că această notificare fiscală nu echivalează cu transcrierea efectivă a transmiterii dreptului de proprietate al autovehiculului.

Pentru anularea procesului-verbal, este necesară intervenția instanței competente.

Conform prevederilor legale.

CSTRI-CNIR încurajează proprietarii să respecte procedurile legale și termenele stabilite.

Pentru a evita situațiile neplăcute și pentru a asigura o gestionare corectă a transferului de proprietate al vehiculelor.

Eco moto 555×222

Comentarii

20 de comentarii

  • Berila spune:

    te trimite de colo colo…ar trebui baza comuna poliția cu primăria unde ai mașina radiata sau înscrisă. tu daca dai fiscalul și noul proprietar nu o înmatriculează pe numele lui ce vina ai? sau în termenul de 30 de zile vine o amendă după ce este vândută?

  • Adrian spune:

    Deci, odată cu semnarea actului de vânzare/cumpărare noul proprietar este cel din contract, mai ales că vechiul proprietar a radiat masina de la taxe și impozite, deci fostul proprietar apare doar in acte pentru că nu reușim să facem un sistem informatic unitar prin care datele sa fie transmise automat.

  • Cristi spune:

    Și dacă vechiul proprietar nu da fiscalul cum o înscrii?

  • contează amenzile, nu găsirea unei metode rapide de transfer de date. mai multe amenzi, mai mulți bani, mai multe prime.

  • HienaJ spune:

    ptr ca militia e o instiutie total inutila. la fel ca celelalte institutii ale statului. o cloaca de incompetenti. nu-s in stare sa aiba niste baze comune. te trimite sa aduci hartie de la taxe si impozite cand puteau sa verifice ei. niste lepre.
    stau cu radaru in boscheti, atat pot.

  • Nelu spune:

    Sa dea ei in judecata noul proprietar al masinii… daca vor bani si amenda e data aiurea!

  • Marin spune:

    sectoru5 eliberează fiscalul în 30și40 de zile cum respecți termenul de 30 zile pentru înscriere.Marni

  • Bogatoniu Daniel spune:

    Dacă nu știți, nu comentați. În momentul în care mergi la direcția de taxe și impozite locale sa vizezi contractul de înstrăinare dobândire,aceștia sunt obligați sa facă mențiunea în baza de date.Baza de date este comuna deci cei de la CNAIR vad ca s-a înstrăinat vehiculul,iar amenda se transmite noului detinator,dar dacă cei de la primărie fac mențiunea după,,n ^ zile sau deloc…

  • Andrei spune:

    În 30 zile depui doc la Primăria de domiciliu și în 90 zile ești obligat sa înmatriculeze dacă ești cumpărător. Contractul are data și tu ca și cumpărător est proprietar de la data semnării cvc.

  • Filo spune:

    militia are norma de amenzi. la bilanțul lunar, trimestrial,anual se cere cât mai multi bani storsi de la oameni. militia e în slujba tradatorilor de țară, a guvernanților paraziti care așteaptă sa se umple sacul bugetar cu bani din amenzi . fatalaii politisti nu ezita sa se afirme în fața sefilor sperând la o avansare. cand vedeti parade cu politieni și japcarmeria rumana, intoarcetiva cu spatele la ei. astia sunt dusmanii omului plătitor de taxe. România are cele mai multe institutii cu drept de a da amenzi. și culmea ca tiganii nu le plătesc.

  • Bogdan Barbu spune:

    Nu verifică nimeni trimite amenda să te descurci

  • Urssu spune:

    ideea este ca aceiasi masină intr o lună poate fi
    revanduta de 2 sau chiar 3ori,

  • Lariu ion spune:

    Simplu de rezolvat.La transcriere sa rețină vânzătorul numerele de înmatriculare și noul proprietar sa și ia numere provizorii.Vanzatorul sa și radieze singur vehicul in baza actului de vânzare cumpărare.Metoda Germana.

  • Alexandru spune:

    Asta insemna DIGITALIZARE . bravo România. contribuabilii trebuie sa verifice singuri dacă masina vândută a fost înmatriculată și dacă nu a fost înmatriculată ,sa anunte organele abilitate pentru a se putea lua masurile legale… si cei care nu verifica ar trebuii amendati direct. suntem pe drumul cel bun…

  • Dani spune:

    1. Faci actul de vânzare
    2. O radiezi de la fisc chiar și în aceeași zi, de la primăria unde ești arondat
    3. Din acest moment nu te mai intereseaza, fiscul are termen maxim 5 zile sa înștiințeze DRPCIV că s-a schimbat proprietarul
    4. Noul proprietar are termen 90 zile să facă înmatricularea…
    Atenție: in aceste 90 zile mașina se poate vinde de mai multe ori, cu numele tău în acte…perfect legal…DAR absolut orice amendă vine pe numele celorlalți, tu nu ai treabă din prima zi de când ai scos-o de la fisc…Dacă mașina nu se înscrie în cele 90 zile, atunci se va reține talonul la prima oprire in trafic, amendă 3k lei…sau la ITP, nu se poate face inspecția dacă au trecut 90 zile și nu e înmatriculată pe numele proprietarului din acel moment…și toate asta fara măcar să fie necesar să mai treceți in talon, la vânzare, înstrăinat către…asta e lege din 2017…

  • Albert spune:

    subscriu filo

  • barney spune:

    Am impresia că toate aceste nereguli li se întâmplă numai acelor indivizi care înstrăinează autovehiculul fara a respecta metodologia și termenele legale. În condițiile în care lași cumpărătorul să se folosească bunul cumpărat fara „a tăia” toate legăturile cu tine, vechi proprietar, fără a anunța toate instituțiile cu drept de cunoaștere a stării bunului sau mai rău, mergi pe încredere și îi lași actele cumpărătorului, este normal sa pățești așa ceva. Și nu mai dați vina pe lipsa legăturii informatice între instituții : știți de ea așa că feriți-vă voi,prin mijloacele legale existente acum,nu în viitor!

  • Cavasdan spune:

    Asa am pățit eu! Am vândut mașina cu toate actele la zi și după câteva luni primesc amendă pentru lipsa rovinieta! Am dat în judecata cnadr iar instanta a motivat că a m făcut plângere prea târziu, în contextul în care am atașat la dosar inclusiv plicul cu data postei, care într-adevăr era trecut de 15 zile!
    În țară asta nimic nu funcționează normal și te bați cu morile de vânt!

  • Adrian spune:

    Este o mare mizerie.Am vandut o masina cu fiscal pe loc.Cumparatorul nu a inmatriculat masina si am avut amenzi de 6000 roni.Mi-au fost opriti banii din contul firmei,iar instanta a binevoit sa imi spuna vazand tot probatoriul ,ca trebuie sa ma judec cu cumparatorul in civil.

  • Marian spune:

    rămân uimit de câți incompetenți avem la conducerea unor instituții,care în loc să ajute omul care a vândut mașina din x motive cu actele in regula ,fiscal, contract de vânzare cumparare, tot el este bun de plată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3