Donaris 930 x 122

autostrazi

A VENIT TIMPUL PROTESTELOR…

A venit timpul protestelor… Nu știu câți oameni protestează efectiv la ora la care eu scriu aceste rânduri, când în România este vineri, puțin după 15.15. Mi-ar plăcea să cred că destui ca să poată face o diferență în viața de zi cu zi. Și mai ales în percepția pe care o au despre noi, românii, cei mai slabi guvernanți din istoria modernă a țării noastre, care pot cu mare greutate să năzuiască la valoarea unui Emil Bobu sau a unui Tudor Postelnicu (îl știți, fostul ministru de interne al lui Ceaușescu, cel care a recunoscut în fața instanței că a fost un dobitoc).

Citiți și: Polițiștii amenință! Ce îi nemulțumește

Pentru că este limpede că oamenii pe care unii dintre noi i-am crezut capabili să ne guverneze, fie prin vot direct, fie prin chiulul de la urne, în decembrie 2016, nu mai pot fi opriți altfel din planul prin care vor să ne scoată din lumea civilizată și să ne aducă înapoi în mrejele Maicii Rusia, cum eram înainte de intrarea în clubul țărilor dezvoltate numit Uniunea Europeană.

De altfel, nu mai departe de acum câteva zile, o distinsă eurodeputată, care cică va continua să reprezinte și din 26 mai încolo Argeșul la Bruxelles, a fost unul dintre cei doi români care au votat în Parlamentul European ca marele vecin și fost ocupant să nu aibă parte de sancțiuni suplimentare pentru ocuparea Crimeei.

Citiți și: Toate informațiile despre traficul pe autostrăzi și drumuri naționale!

Iar aceasta este doar una dintre întâmplările care mă fac să cred că actualii noștri guvernanți muncesc cu spor, involuntar sau poate nu, în favoarea Rusiei.

Care nu poate decât să tragă foloase din problemele României, a cărei dezvoltare este împiedicată, printre altele, și de lipsa unei rețele serioase de autostrăzi. Care să lege, și aici ajung la subiectul protestului din această vineri, una dintre provinciile istorice ale țării, întâmplător și cea mai apropiată de același vecin mare și amenințător, de restul țării. Și este inutil să explic cât de mult ar crește nivelul de trai în locurile unde m-am născut și unde mi-am petrecut primii ani de viață.

Bineînțeles că toate acestea nu se pot întâmpla peste noapte, dar cumva trebuie să înceapă. Și mă bucur că moldoveanul care a avut inițiativa de a face un metru de autostradă a avut și are parte de atâta susținere peste tot în țară. Și mă mai bucur că ideea lui a fost respinsă cu hotărâre și chiar cinism de către omul care, în dorință lui de a scăpa de pușcărie, face enorm de rău țării întregi prin modul în care conduce țara prin intermediul marionetelor sale. Pentru că ne dă posibilitatea să vedem cine vrea ca țara asta să se facă bine și cine o dorește în continuare la cheremul politrucilor, buni doar la făcut bani pentru ei și găștile lor și la promis câte în lună și în stele pentru voturi.

Iar acest protest n-ar trebui să se oprească la doar 15 minute de pauză. Ar trebui să fie repetat ori de câte ori este nevoie, peste tot în țară, și dublat de o prezență cât mai mare la orice alegeri din următorii ani, ca să înțeleagă și cei vremelnic în fruntea țării că nu sunt de capul lor. Că au de dat socoteală pentru tot ceea ce fac, democratic. Pentru că, și sunt țări care au învățat mai demult lecția asta, protestele și grevele reușesc cel mai bine să-i aducă pe guvernanți cu picioarele pe pământ. O lecție pe care e limpede că actuala putere n-a învățat-o, deși a profitat enorm de pe urma ei.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90