Donaris 930 x 122

materie opțională

Este oficial! Din toamnă, elevii vor avea o nouă materie!

Este oficial! De anul viitor, șahul va fi predat în școlile din România ca materie opțională. 

Citiți și: Întrecere excepțională la „Brătianu”: ‘Nava Amiral’ a găzduit o competiție de elită!

Federația Română de Șah a lansat un proiect național numit „Educație prin șah”, care promovează beneficiile practicării acestui joc pentru copii.

Proiectul, care își propune să predea șahul elevilor din clasele a III-a și a IV-a din școlile publice din România, are trei etape: formarea profesorilor, oferirea șahului ca studiu opțional și organizarea de concursuri.

Citiți și: Ministrul Educației vrea o materie nouă în școli

Potrivit stirileprotv.ro, la proiectul pilot vor participa, în primă fază, peste 50.000 de elevi din clasele primare.

Până în septembrie, peste 3.000 de învățători vor fi instruiți de antrenori profesioniști, pentru a pregăti la rândul lor copiii care aleg sportul minții.

„Cultivarea disciplinei, ordinii și creativității se află printre beneficiile șahului pentru copii. El sporește capacitatea de concentrare a celor mici și îmbunătățește abilitățile logice și de memorie”, se afirmă pe pagina de Facebook a Federației Române de Șah.

Foto: descriptiv/arhivă/ePitești.ro

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90