NOR CURIER 930X122

amânare

Guvern: „Avem în vedere amânarea la plată a impozitului specific”. Ce domeniu e vizat

Prim-ministrul Florin Cîţu a anunțat  că ia în calcul ca măsura privind neplata impozitului specific de către domeniul HoReCa să fie prelungită până la vară,
„Vom continua să sprijinim accesul la finanțare al acelor sectoare economice care au dificultăți în obținerea lichidităților. Am aprobat prelungirea Programului IMM-INVEST, un instrument foarte util având în vedere că 70% din creditele pentru IMM-uri au fost acordate anul trecut prin acest program. Am aprobat AgroINVEST, prin care susținem sectorul agricol, și ne gândim la un instrument destinat asigurării pentru secetă.
În ceea ce privește HORECA, avem în vedere amânarea la plată a impozitului specific pentru firmele din sector. Impozitul specific trebuia achitat până în luna martie a acestui an, dar intenționăm să îl prelungim până în vară. De asemenea, autoritățile locale au dreptul să reducă chiria datorată de firmele din HORECA cu până la 50%. Pentru a proteja locurile de muncă, statul a preluat costul șomajului tehnic și a decontat 41,5% din salariul de bază brut pe o perioadă de trei luni în cazul angajaților care se întorceau din șomajul tehnic: a anunțat, joi, premierul, pe pagina de facebook a Guvernului.
 Foto: descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90