- Publicat de: ePitești
- 23-10-2020, ora 8:50
- Știri
ÎNCEPE SEZONUL RĂPUŞILOR DE BORHOT. CUM PREVENIŢI INTOXICAŢIA LA ZĂCĂTOARE
ISU Argeş atenţionează persoanele care produc alcool în gospodării cu privire la riscul intoxicaţiei cu monoxid de carbon pe timpul fermentării mustului.
Citiți și: Argeș/ Sumbru! Găsiți morți în casă„Având în vedere specificul anotimpului, și anume culesul viilor pentru producerea vinului, cetățenii sunt rugați să evite păstrarea mustului în spații închise, să verifice căile de ventilare, precum și să controleze concentrația oxigenului din încăperi, prin aprinderea unei lumânări. În cazul în care lumânarea se stinge, nivelul de oxigen este insuficient și trebuie imediat să părăsiți încăperea. Pentru a evita cazurile de intoxicaţie cu monoxid de carbon, acumulat în spații închise, pe timpul fermentării mustului, recomandăm:
• nu puneţi mustul la fermentat în spaţii închise;
• nu intraţi în încăperile în care fierbe vinul, fără a asigura o ventilaţie corespunzătoare;
• anunţaţi pe cineva că veţi intra într-o astfel de încăpere;
• verificaţi concentraţia de oxigen din încăperea în care intraţi, prin aprinderea unei lumânări. În cazul în care se va stinge, înseamnă cu nu există suficient oxigen;
• sunt mai susceptibili de a se intoxica cei cu probleme respiratorii, cardiace, neurologice.
• nu intraţi în încăperea în care există deja o victimă fără echipament de protecţie pentru că este posibil să vă intoxicaţi şi dumneavoastră;
• sunaţi la 112 în orice astfel de situaţie”.
(Foto: descriptiv)