Donaris 930 x 122

consiliul fiscal

Informație de ultim moment! Ce se întâmplă cu impozitele pentru mașini

Informație de ultim moment! Ce se întâmplă cu impozitele pentru mașini

Citiți și: Scenariu Hollywoodian. Ce le mai trece prin cap hoților

Consiliul Fiscal cere o nouă taxă auto. Actualul sistem de impozitare a autovehiculelor fiind considerat unul incorect.

Consiliul Fiscal cere trecerea la majorări de taxe în cazul mașinilor vechi.

Citiți și: Șoferii care fac așa ceva riscă pușcăria!

Scăzându-se taxele pentru vehiculele cu capacitate cilindrică mare.

Totodată, pentru creșterea veniturilor bugetare, Consiliul Fiscal solicită și schimbarea sistemului de taxare a proprietăților și anularea scutirilor la tranzacțiile imobiliare între rude.

Impozitarea în funcție de capacitatea motorului în cazul autovehiculelor trebuie schimbată. Astfel încât să fie taxate mai mult autovehiculele vechi.

Informație de ultim moment! Ce se întâmplă cu impozitele pentru mașini

Nu cele care ard peste 15 litri de combustibili la suta de km, consideră Consiliul Fiscal.

„Considerăm că refacerea designului acestui impozit, astfel încât să elimine actualele discrepanțe generate de impozitarea exclusiv în funcție de capacitatea motorului (impozite derizorii pentru autoturisme cu capacitate cilindrica mică vs. impozite exagerat de mari pentru autoturisme cu capacitate cilindrică mare), dar și să țină cont de vechime sau norma de poluare (cu creșterea graduală a impozitului pentru autoturismele vechi/poluante) ar asigura nu numai o îmbunătățire a veniturilor autorităților locale, ci ar servi și interesului public de înnoire a parcului auto și de reducere a poluării”, susține Consiliul Fiscal.

Detalii, AICI.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

12 comentarii

  • Tanase spune:

    Cât cretinism la Consiliul fiscal … Cum vine asta ? O mașină care consumă și poluează din cei 15-20 l/100km să plătească mai puțin decât o mașină care așa veche are un consum rezonabil de 5-6 l/100km …? Sau fiindcă toți șmecherii din parlament,din guvern, din ministere alaturi de familiile lor au mașini puternice care consumă și poluează enorm și nu vor să plătească mult…?

  • mihai mihai spune:

    Adică, dacă ești sărac și nu îți permiți o mașină de ultimă generație, plătești de îți dar urechile. Exact ce își doresc globaliștii. Să nu deținem nimic.
    Ce ar fi să nu mai plătim impozite, să vedem ce au să facă în momentul când nu mai încasează?

  • Mihai Lupu spune:

    Nu se lasa pana nu i dam afara de acolo de la butoane.Trebuie iesit in strada si pur si simplu sa i scoatem afara fara mila.Si pe ei si toata familia .S au pus la adapost pentru generatii,au ajuns sa conduca toti prostii țara aceasta.Mare pacat.

  • Vovo spune:

    Mi se pare normal să plătești după cît poluezi dacă la asta sau gîndit mai mari tari. Ai consum mare plătești mult, ai consum mic plătesti puțin. Dar la cum e condusă țara aceasta de analfabeți cu doctorate!!! Te mai aștepți la ceva pentru omul de rînd. NU

  • DanieL spune:

    Niște tampiti, pana acum nu sau gândit la poluare, sau gândit la capacitate ca sa fure banii, acum tampitii au realizat ca și ei plătesc bani mulți, la fel si cu benzina și motorina au scumpiț-o după trend ul pieții.

  • Ionescu Alin spune:

    dar dacă cea care consuma 15 la sută este euro 6 și cea care consuma 5 la sută este non euro și produce de 10 ori mai mult gaz toxic decât prima? te ai întrebat vreodată D nul Tănase? mai și gândiți când scrieți…

  • Alin Ionescu spune:

    Vovo ai inceput bine și ai terminat prost… e normal să plătești după cât poluezi, dar poluarea nu este niciodată în funcție de consum. de asta exista norma de poluare și de asta s a investit atât în sisteme de catalizare și adblue. și că informație, dețin o statie ITP și un service auto, 80 la sută din mașinile mai vechi de 8-10 ani nu mai au deloc catalizatorul. l au scos că s a înfundat. deci fa o diferență.

  • Dan spune:

    De ce trebuie să plătim impozit pe proprietate?

  • Pogo spune:

    Consiliul lui peste prăjit! O alta căpușe pe spatele poporului roman. Tot felul se sinecuri create pentru ai baga în funcții bine plătite pe foștii nomenclaturiști sau securiști acoperiți, care ne hotărăsc noua birurile ! Avem Parlament cu o droaie de putori în el, la ce ne mai trebuie aceasta instituție, doar ca să aibă Daianu și slehta de unde sa se imbuibe din banul public? Oricum tot ce propun și au propus pana acum sunt si au fost doar mizerii!

  • Sima Marian spune:

    Da,mașina benzina + GpL in general merg pe GPL chiar și la Timișoara. Constanta București și Atunci Alioooo ANF. ce poluez. ???????Gpl ..Are foarte mic norma de poluare sau de 0,015. 20…CO2 ..
    Pai Atunci ?Suntem Tâlhari in Buzunarul Cetățeanului și Al meu desigur

  • Cristian spune:

    O tâmpenie!!! Impozitarea sau taxarea sau cum vreți să – i spuneți ar trebui să fie făcută dupa:
    1capacitate,2-normă poluare, 3-km.rulati anual. Păi, unul care rulează de ex. 5000 km oricum poluează mai puțin decât unul care circulă cu mașina 30-40000 și o folosește de-o rupe. Să fim rezonabili și sa folosim cum trebuie ce avem pe umeri. Aviz „deștepților” care fac legi guvernate de propriile interese sau de propria”intelighentia”

  • Marian spune:

    trebuie sa ieșim toți în strada și eliberați din funcții

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90