NOR CURIER 930X122

bloc

INSTITUȚIA PREFECTULUI VA CONTESTA DECIZIA TRIBUNALULUI ARGEȘ CU PRIVIRE LA BLOCUL FAMILIEI CĂUNEI

Tribunalul Argeș a decis, săptămâna trecută, în dosarul deschis pentru anularea autorizației de construire 657/23.08.2019, emisă de Primăria Pitești (pentru blocul familiei Căunei din strada Mircea Eliade – Găvana III), dosar în care Instituția Prefectului este reclamant, iar pârâți sunt Mariana și Gheorghe Căunei, Inspectoratul de Stat în Construcții, primarul Piteștiului și Primăria Pitești.

Citiți și: Pitești. Incident neplăcut la bloc. Au intervenit polițiștii

Amănunte despre scandalul și acțiunile în instanță referitoare la acest bloc, AICI, AICI și AICI!

Mai exact este vorba de acțiunea prin care Prefectura a cerut anularea actului în baza căruia a fost ridicat controversatul bloc și în care soții Carmen și Cristian Stan, vecinii noului bloc, sunt intervenienți în favoarea Instituției Prefectului, iar SC PERFECT ARGBUILD SRL, intervenient în favoarea soților Căunei. O acțiune care, teoretic, a atras (sau mai bine zis ar fi trebuit să atragă, căci construcția e în stadiul final) suspendarea de drept a lucrărilor,  până la soluționarea pe fond a dosarului de către Tribunalul Argeș.

Citiți și: Viața la bloc, tot mai scumpă!

Instanța a respins, pe 18 noiembrie, acțiunea Prefecturii și pe cea a soților Stan pârâților, însă decizia nu este însă definitivă.

„NE ADAPTĂM SI ACȚIONĂM CONFORM LEGII”

Reclamanta și intervenienții pot face recurs în termen de 15 zile de la pronunțarea deciziei.

” Sigur ca vom face contestație. Nu putem comenta deciziile instanței. Ne adaptăm și acționăm conform legii.”, a declarat, pentru ePitești.ro,  prefectul județului Argeș, Emanuel Soare.

Chiar și cu o soluție definitivă inversă, lucrurile nu mai pot fi schimbate în teren, căci construcția, despre care ePitești a relatat în mai multe rânduri, e deja finalizată, iar obiectul cauzei nu prea mai există.

Concret, dacă, să spunem, instanța va decide totuși anularea autorizației de construire,  ce efect ar mai putea produce decizia din moment ce lucrarea e gata?!

N-ar fi primul caz în care în Pitești se întâmplă ca o construcție să meargă mai departe deși autorizațiile sunt contestate în instanță (fără ca lucrările să fie suspendate până la soluționarea definitivă a dosarului, așa cum cere legea0.

Iar în cazul blocului din Strada Mircea Eliade, în imaginile puse la dispoziția redacției ePitești.ro de Carmen Stan, se vede că lucrările au ajuns deja în faza în care în imobil s-a instalat o parte dintre locatari.

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3