Donaris 930 x 122

Biserica Sf Treime

Jale mare în Pitești! Un preot și-a urmat fiul în mormânt

Jale mare în Pitești! Un preot și-a urmat fiul în mormânt

Citiți și: Ultima dorința a preotului mort în Pitești. Ce a jurat fiul la sicriul tatălui!

Laolaltă „cler și popor”, după formularea arhaică, de pe cuprinsul eparhiei Argeșului și Muscelului, sunt în doliu.

Lovitură

Ce durere poate fi mai mare pentru un om decât sa își vadă fiul în sicriu? O astfel de lovitură a primit părintele
Cătălin Marineață de la parohia piteșteană „Sfânta Treime”.

Timp de 27 de ani, părintele Cătălin și preoteasa lui, distinsa profesoară Simona Marineață și-au îngrijit copilul.

Fiul lor cel mare suferea de o malformație care nu avea leac. În primăvara anului 2020 băiatul a adormit întru Domnul. Chinul lui a luat sfârșit.

Mama mai puternică

Însă pentru bieții lui părinți nu a fost o izbăvire. Mama, ceva mai puternică și-a regăsit treptat puterea de a merge mai departe. De dragul băiatului cel mic. Și-al soțului ei.

A cedat

Însă părintele Cătălin pesemne nu s-a putut redresa. Supărarea i-a afectat profund sănătatea și anul trecut avea să descopere că o boală nemiloasă îi macina trupul.

Luptă crâncenă

Familia a pornit o goană nebună, contracronometru, o luptă crâncenă contra cancerului. S-a păstrat discreția și părintele Cătălin chiar nădăjduia că se va întoarce la biserică dragă inimii lui, de pe strada Scoroboia.

IPS Calinic, alături

Enoriașii au aflat până la urmă cauza absenței părintelui Cătălin de la Sf. Liturghie și celelalte slujbe rânduite. Totul a devenit oficial îndată ce IPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului s-a implicat personal încercând să ajute familia greu încercată.

Solidaritate

Parohul M. Costache de la biserica „Sf. Treime” a contribuit și el financiar mobilizând și credincioșii. În fiecare duminică ei sprijineau cu puținul lor, familia. Banii erau folosiți pentru tratament, medicamente, investigații, deplasări în țară și străinătate. Un efort comun. O pildă de solidaritate creștinească rar întâlnită.

În zadar

Totul a fost însă în zadar. Pentru că firul vieții părintelui Cătălin Marineață se terminase. Dumnezeu hotărâse să-i ceară sufletul pe care tot El i l-a dat. Pesemne pentru a-l așeza lângă cel al lui Teodor, fiul plecat la numai 27 de ani.

Lacrimi

În acestă seară sicriul cu trupul părintelui Cătălin a fost adus la biserica „Sf.Treime”. Zeci de persoane au întâmpinat carul mortuar cu flori și lumânări aprinse. Și lacrimi. Multe lacrimi. Ele vor curge pe obrajii celor care l-au cunoscut și prețuit până joi la prânz când trupul va fi dat pământului. Și el îl va înghiți.

 

Amândoi, dincolo…

Însă ele, lacrimile vor fi de nestăvilit ori de câte ori enoriașii își vor aminti de blândul lor duhovnic, Cătălin Marineață. Care atât de mult și-a iubit copilul încât l-a urmat în mormânt.

Jale mare în Pitești! Un preot și-a urmat fiul în mormânt

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

5 comentarii

  • Nicolae Oprea spune:

    Dumnezeu sa-i odihneasca sufletul, atat de chinuit in viata , in liniste si pace.Un om de o deosebita blandete.

  • Carmen spune:

    Dumnezeu sa l odihnească în pace și liniște!Un om deosebit cu suflet mare, condoleanțe familiei

  • lavinia spune:

    D zeu sa l odihneasca in pace!Sufletul lui atat de bland,bun,intelegator,apropiat de toti oamenii.Un preot de exceptie!erai mult mai linistit si increzator in viata,dupa discutia cu dumnealui.Regrei din tot sufletul plecarea mult prea devreme!Coondoleante familiei!

  • Loredana spune:

    Un preot adevarat, cu har! Nu am cuvinte! Dumnezeu l-a luat prea devreme!

  • Elena Iulia Stoica spune:

    Dumnezeu să-l ierte pe bunul duhovnic al părinților mei! Cu toții am sperat să se refacă și să revină la slujire însă Domnul a vrut altfel…înseamnă că așa este mai bine! Odihneasca-se în pace!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90