930X122 MAIA

colibasi

inchisoare

PENITENCIARUL COLIBAȘI, RECLAMAT DE PUȘCĂRIAȘI LA PARLAMENT

Penitenciarul Colibași din Mioveni (Argeș) se numără printre închisorile cel mai des reclamate de pușcăriași pentru condițiile de detenție. Informația a fost furnizată astăzi de Mircea Man, președintele comisiei de abuzuri din Camera Deputaților, citat de Mediafax. Potrivit acestuia, din unităţile de penitenciar Colibași, Giurgiu, Rahova, Jilava, Timişoara, Târgu Jiu, Iaşi și Craiova au venit la comisie cele mai multe plângeri. Este vorba de 260 de memorii înregistrate în perioada 2012-2014.

Citiți și: Pitești. Nici nu bănuiți ce se ascunde în această clădire!

Conform sursei citate, pușcăriașii din aceste închisori se plâng, de la caz la caz, de supraaglomerarea camerelor de detenție, de hrana insuficientă sau prost gătită, de condițiile igienico-sanitare,, de asistența medicală precară sau de cazarea în aceeași cameră a persoanelor condamnate pentru fapte minore cu indivizi condamnați pentru fapte grave și recidiviști.

Urmează ca un grup de parlamentari să viziteze penitenciarele, pentru a constata realitatea de la fața locului. În plus, săptămâna viitoare ministrul Justiției și directorul sistemului penitenciar vor fi audiați în comisia de abuzuri a Camerei Deputaților asupra condițiilor de detenție. (Foto: Arhivă)

Citiți și: Sute de posturi, scoase la concurs! Salarii de mii de lei în Argeș

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3