Donaris 930 x 122

anpc

Oficial: Acum poți face reclamații și prin Whatsapp

Oficial: Acum poți face reclamații și prin Whatsapp.

Citiți și: Și-a luat ultimul iPhone de pe un site vedetă! Ce a urmat este absolut scandalos!

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) pune la dipoziţia consumatorilor, începând de luni, 7 februarie, un număr special de telefon, respectiv 0790.219.551, folosit exclusiv în aplicaţia WhatsApp, pentru sesizarea neregulilor cu caracter de urgenţă, informează Agerpres.

Potrivit ANPC, la acest număr, care nu va folosi funcţia de apel video sau cu voce, sunt aşteptate mesajele scrise şi imaginile care să sesizeze nereguli cu caracter de urgenţă în raport cu respectarea drepturilor consumatorilor, de pe întreg cuprinsul ţării. Mai exact, este vorba despre primirea unor facturi foarte mari, nereale, la energie electrică şi gaze naturale, cazuri de debranşări, pentru neplată a unor facturi greşite la energie încă necorectate, precum şi situaţii urgente care pun în pericol sănătatea consumatorilor.

Citiți și: Decizie cu privire la fast-food-uri și restaurante

Comisarii ANPC vor selecta, dintre toate mesajele urgente primite de la consumatori, care sunt acelea care se află în competenţa legală de soluţionare a instituţiei şi le vor da curs.

ANPC precizează că mesajele trimise pe numărul special nu înlocuiesc reclamaţiile realizate în mod curent.

(Foto: descriptiv / Sursa: agerpres.ro)

Donaris 555×222

Comentarii

SMART KIDS 570×90