New Profesional Consult 930 x 122

masini

Lovitură pentru fanii Volkswagen!

Lovitură pentru fanii Volkswagen!

Citiți și: Percheziții de amploare în Argeș! Traficanți de mașini săltați de mascați

Marca Volkswagen va scumpi toate modelele echipate cu motoare pe benzină și diesel cu patru procente, potrivit unui document transmis de șefii companiei către dealeri, informează Profit.ro.

Începând cu 23 februarie, mașinile Volkswagen vor fi mai scumpe cu 4%, după cum și-a anunțat compania dealerii, într-o circulară consultată de Automobilwoche.

Citiți și: Pitești. Accesul mașinilor, doar cu taxă în anumite zone!

Motivele invocate de VW sunt „creșterile semnificative ale costurilor în achiziția de materii prime, energie și echipamente” fiind amintită și creșterea inflației la 7,9% în 2022 și 8,7% în ianuarie 2023.

Vor fi scumpite modelele Polo, Taigo, T-Cross, T-Roc, T-Roc Cabrio, Golf, Golf Variant, Tiguan, Tiguan Allspace, Touran, Passat Variant și Arteon Shooting Brake. Singurele care scapă acum de scumpire sunt Toureg, care are deja cel mai mare preț din gamă, și Up, care reprezintă modelul entry al mărcii.

Creșterea va începe de la aproape 1.000 de euro pentru cele mai ieftine modele și va ajunge la aproximativ 2.000 de euro pentru modelele scumpe.

Un automobil Polo, din clasa mică, va avea prețuri peste 20.000 de euro, la cea mai slabă echipare, un nivel de preț care altădată se regăsea la Golf. Acesta din urmă va depăși 30.000 de euro, un preț considerat în urmă cu 15 – 20 de ani premium.

Dealerii au fost surprinși de anunț, mai ales că în această perioadă se înregistrează o scădere a cererii, specifică începutului de an, dar influențată și de creșterile de prețuri din ultimul an sau de termenele forte mari de livrare.

Detalii, AICI – FOTO Dealeri surprinși – VW scumpește toate mașinile cu motoare cu combustie. La ce prețuri se ajunge

Foto: Profit.ro

[555x222px]KV_Summer_epitesti

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3