930×122 CAPRA 5

ansvsa

MĂSURĂ OFICIALĂ PENTRU ARGEȘENII AFECTAȚI DE PESTA PORCINĂ AFRICANĂ

Măsură oficială pentru argeșenii afectați de pesta porcină africană. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță că proprietari din județul Argeș ale căror animale au murit sau au fost sacrificate din cauza virusului pestei porcine africane au fost despăgubiți de stat.

Citiți și: Legume cu hepatita A și pesticid, retrase din două mari supermarketuri

Până ieri, 20 august 2019, au fost plătite despăgubiri în cazul unui număr de trei exploatații, valoarea totală a despăgubirilor fiind de 6.600 de lei, conform unei informări a ANSVSA.

La nivelul țării au fost despăgubiți, tot până ieri, aproximativ 9.000 de proprietari, valoarea plăților depășind 250.000.000 de lei.

Citiți și: Atenție! Modul de calcul al despăgubirilor acordate victimelor accidentelor rutiere

Amintim că ieri virusul pestei porcine africane a fost confirmat și într-o gospodărie din satul Humele al comunei argeșene Ungheni. Pe teritoriul judeţului Argeş sunt active 7 focare de pestă porcină africană în localităţile Băiculeşti, Vlădeşti și Răteşti (în gospodării şi în exploataţii nonprofesionale) şi la porci mistreţi pe fondurile de vânătoare 25 Grădiştea – comuna Mihăeşti, 24 Mâzgana – comuna Vultureşti și nr.18 – Râul Târgului, conform Instituției Prefectului – Județului Argeș. Mai multe amănunte, AICI.

555×222  MAIA

Comentarii

RAW FOTO 570 X 90