New Profesional Consult 930 x 122

benzi

Ministerul Transporturilor reduce lățimea benzilor de circulație de pe Drumurile Naționale!

Ministerul Transporturilor reduce lățimea benzilor de circulație de pe Drumurile Naționale!

Citiți și: Ninge! Drumarii au ieșit să curețe șoselele!

Ministerul Transporturilor va reduce de la 3,5 metri la 3 metri lățimea benzilor de pe Drumuri Naționale, măsura urmând să permită creșterea siguranței rutiere prin reconfigurarea circulației după modelul proiectului pilot 2+1 de pe DN 2 (Ialomița), amenajarea unor benzi suplimentare fără exproprieri în zona intersecțiilor sau amenajarea unor insule în zona trecerilor de pietoni.

Pentru modificarea legislației, după cum anunță G4media.ro, Ministerul Transporturilor a prezentat Proiectul unui Ordin de ministru, normele tehnice fiind aprobate în Consiliul Tehnic și Economic al Companiei de Drumuri încă din 2020. Totodată, ministerul de resort susține că, prin îngustarea benzilor de circulație, „se reduce viteza” și scade riscul de accidente.

Citiți și: Se întâmplă în Argeș! ”Multă vreme am crezut că modernizarea acestui drum este misiune imposibilă!”

Un astfel de sistem este însă pe DN 2 București – Suceava, supranumit și  „Drumul Morții” din cauza numărului mare de accidente soldate cu victime tocmai din cauza acestei configurări.

Sursă foto principal: G4media.ro

555×222 grota rece

Comentarii

2 comentarii

  • Alex spune:

    Nu se reduce nici o viteza. Or sa apara triplarile, depasirile aiurea si o sa creasca exponential accidentele mortale. Eu drum mai incomod ca DN2 n-am intalnit pana acum.

  • dorel spune:

    Da’ lungimea de ce n-o scurteaza si p’aia ?

    daca vor sa micsoreze viteza eu zic in loc de asfalt sa foloseasca pietre si bolduri, cu cat mai mari cu atat mai bine…..

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90