Donaris 930 x 122

asigurare locuințe

Noi beneficii uriașe pentru proprietari de locuințe!

Noi beneficii uriașe pentru proprietari de locuințe!

Citiți și: Schimbare pentru proprietarii de terenuri din România!

Proprietarii care au locuințele asigurate obligatoriu împotriva cutremurelor, inundațiilor și alunecărilor de teren vor putea primi despăgubiri.

Se vor acorda pentru daune provocate garajelor ori panourilor solare legate structural de locuințe, potrivit unor schimbări legislative pregătite de ASF.

Citiți și: Atenție! Obligatoriu pentru toți proprietarii de locuințe!

Datele oficiale arată că în acest an proprietarii cu locuințele asigurate au primit despăgubiri record.

Suma se ridică la peste 21,8 milioane de lei, în special în urma cutremurelor din Gorj și Arad.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va aproba în curând o normă de aplicare la noua lege privind asigurarea obligatorie a locuințelor, care va schimba printre altele lista cazurilor în care NU se acordă despăgubiri prin contractul de asigurare PAD – asigurarea obligatorie pentru locuințe.

Norma scoasă în consultare de ASF elimină din lista excluderilor garajele și instalatiile solare, care în actuala legislație erau incluse la:

„anexele ce nu folosesc în mod direct scopului locativ al locuinţei (garaje, magazii, şoproane, grajduri, jardiniere, pergole, împrejmuiri, pătule, depozite etc.), precum şi instalaţiile şi amenajările speciale (piscine, saune, instalaţii solare sau eoliene, rampe auto etc.)”.

Noi beneficii uriașe pentru proprietari de locuințe!

Cu alte cuvinte, în cazul garajelor ori instalațiilor solare care sunt legate structural de locuință vor putea fi acordate despăgubiri în cazul producerii celor trei riscuri de dezastre naturale acoperite de polița PAD:

– cutremur,

– inundații

– alunecări de teren.

Perioada de consultare publică pe această normă s-a încheiat și ASF va aproba în curând aceste modificări.

Detalii, AICI.

Foto: Arhivă/Descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • Misiu spune:

    hoție cât cuprinde.
    Un singur articol de care poate beneficia un bucureștean sau un orășean. Când va aluneca terenul în București, sau va inunda natural blocurile?.Plătim servicii închipuite, pentru susținerea salariilor și pensiilor speciale NESIMTITE.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90