930×122 CAPRA 5

sju pitesti

Noi dotări pentru SJU Pitești, în lupta cu coronavirus

Noi dotări pentru SJU Pitești, în lupta cu coronavirus

Citiți și: Spitalul de Urgență Pitești, anunț de ultimă oră!

În urma unor evaluări, cererea SJUP de finanțare a Proiectului Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare cauzată de COVID-19 a fost admisă. Utilitatea sanitară va fi dotată cu echipamente, aparatură și instrumente medicale specifice COVID-19. Valoarea totală a proiectului cu finanțare europeană este de 42.445.108.79 lei.

”Din dorința de a continua lupta cu virusul SARS CoV 2 și de a crește capacitatea instituției de a răspunde în timp util și eficient la criza Covid-19, prin asigurarea dotărilor necesare managementului pacienților infectați și restrângerii răspândirii noului coronavirus în rândul personalului angajat și al pacienților non-covid, managerul Spitalului Județean de Urgență Pitești și echipa de implementare a proiectului au întreprins toate demersurile necesare. Astfel, rezultatele sunt cele scontate. Cererea depusă către Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), a fost admisă. Comisia de analiză a constatat că sunt îndeplinite toate criteriile acordării de finanțări nerambursabile, proiectul fiind cotat cu 98 de puncte din totalul de 100.

Citiți și: Piteşti: Pacient de 35 de ani, trimis „în curs de vindecare” acasă, mort după câteva zile

Ca urmare a acestui proiect, sunt prevăzute investiții care să completeze dotările existente, absolut necesare managementului pacienților COVID-19. Se vor achiziționa: aparatură imagistică necesară identificării complicațiilor asociate Covid 19, aparatură pentru intervenții terapeutice, aparatură pentru monitorizarea continuă a funcțiilor vitale, paturi necesare tratării pacienților COVID-19, cărucioare, tărgi, substanțe pentru decontaminare, dezinfectanți, echipamente de protecție.

Precizăm că nu au fost achiziționate servicii de consultanță. Menționăm că Spitalul Județean de Urgență Pitești este unitate suport pentru gestionarea pacienților COVID -19.”, transmite purtătorul de cuvânt al SJU Pitești, Cazacu Cristina.

Foto descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3