New Profesional Consult 930 x 122

alin prioteasa

pitesti.

Exclusiv. Reacţia SJU Piteşti în cazul pacientului Alin Prioteasa – decedat

Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti (SJUP) a răspuns solicitării ePiteşti în cursul zilei de azi, cu privire la cazul pacientului Alin Prioteasa, care a decedat la câteva zile de la externare.

Citiți și: Spitalul de Urgență Pitești, anunț de ultimă oră!

Subiectul, pe larg şi în exclusivitate – AICI: Pacient de 35 de ani, trimis „în curs de vindecare” acasă, mort după câteva zile.

 

Citiți și: Soţul asistentei decedate la SJU Piteşti dă în judecată spitalul

 

SJU PITEŞTI TRANSMITE

„Ca urmare a adresei dumneavoastră transmisă prin e-mail și înregistrată sub numărul 488/07.02.2022, prin care solicitați un punct de vedere cu privire la sesizarea adresată redacției ePitești de către doamna Prioteasa, în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, vă comunicăm următoarele:

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Pitești (SJUP) a dispus verificarea aspectelor sesizate către dumneavoastră, neexistând, până la data prezentei, o plângere în acest sens către SJUP.

Ca atare, a fost solicitat un punct de vedere medicului implicat în acest caz, pe care vi-l transmitem, în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare:

”-Pacientul s-a prezentat la Spitalul Judetean în data de 20.01.2022, având o trimitere de la medicul pneumolog, pentru un consult în sfera chirurgiei toracice. Avea stare generala bună, analizele de sânge neindicând elemente notabile. A afirmat o simptomatologie în evoluție de mai multe săptămâni, după un episod de răceală. Ținând cont de toate aspectele analizate, am decis ca pacientul să revină la spital, pentru internare, în data de 23.01.2022.

-Pacientul s-a internat pe 23.01.2022, clinic cu aceeași stare generală. Intervenția chirurgicală a decurs bine, fiind ridicată suspiciunea unei etiologii virale sau neoplazice. Evoluția postoperatorie a fost favorabilă, astfel că, pe 25.01.2022, am luat decizia ca pacientul să fie externat, cu recomandarea de revenire la control și pentru suprimarea firelor de sutură după 10 zile și reevaluare în baza rezultatului histopatologic al biopsiei prelevate, urmând să fie continuate investigațiile, în cazul unui rezultat neconcludent – teste imagistice, serologice, hematologice suplimentare.

-Pacientul s-a prezentat, de urgență, în data de 30.01.2022, cu stare generală gravă, instabil. În baza investigațiilor de specialitate, a fost descoperită o gravă problemă cardiovasculară. În plus, la testarea pentru detecția SARS- CoV 2, în Unitatea de Primiri Urgențe, a fost confirmată prezența virusului.

 

 

 

MEDIC: „A FOST O PATOLOGIE CU GRAD FOARTE RIDICAT DE MORTALITATE”

Fiind o afecțiune în torace și având cea mai apropiată competență pentru a soluționa cazul, am fost chemat de acasă, de urgență. Constatând gravitatea cazului, am solicitat transferul pacientului la București. Specialiștii în chirurgie cardiacă din cadrul Institutului C.C. Iliescu au aprobat transferul, după stabilizarea, echilibrarea și transfuzarea pacientului. Drept urmare, pacientul este trimis a doua zi, cu ambulanța, la București, în vederea tratamentului de specialitate.

Din păcate, pacientul nu a supraviețuit intervenției care a urmat, fiind vorba de o patologie cu grad foarte ridicat de mortalitate atât în absență, cât și cu tratament chirurgical (aspect evidențiat de evoluția bolnavului, la București).

Afecțiunea care i-a cauzat decesul, una extrem de rar întâlnită în rândul tinerilor, a survenit ulterior externării din data de 25 ianuarie, apreciază medicul. Pacientul nu putea supraviețui cu o asemenea patologie, cea care a condus la deces, timp de 10 zile (20 ianuarie – 30 ianuarie)””, mai susține acesta.

Având în vedere toate aspectele menționate, medicul din cadrul SJUP apreciază că a făcut tot ce a ținut de acesta pentru ca pacientul să își recapete sănătatea.

Empatizăm cu suferința doamnei Prioteasa în urma pierderii soțului. Dumnezeu să îi dea putere să depășească această perioadă de grea încercare!

(Foto principal: descriptiv)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

2 comentarii

  • Ionescu spune:

    Empatizați pe dracu’. Vrăjeală ordinară!!!

  • Vali spune:

    Sunteti niste …. ! Moare omul cu zile,evident ca e si covidul bagat pe felie ca altfel nu puteati musamaliza.Mi-am pierdut mama in acest spital nenorocit, mi-am fracturat mana in vara si pe langa radiografia la mana mi-ati facut radiografie si la plamani pt covidul vostru.Nu ma mai convinge nimeni si nimic : Oamenii au murit cu zile in ultimii doi ani in acest spital !

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3