New Profesional Consult 930 x 122

alin prioteasa

Piteşti: Pacient de 35 de ani, trimis „în curs de vindecare” acasă, mort după câteva zile

ePiteşti vă prezintă cazul dramatic al piteşteanului Alin Prioteasa, în vârstă de 35 de ani, care a decedat la începutul acestei luni, după câteva zile de internare la Spitalul Judeţean. Andrada Iulia – soţia lui Alin, spune că tânărul venise deoarece avea dureri de spate.

Citiți și: Nenorocire la spital: Pacient mort după ce a căzut de la etaj

Femeia este hotărâtă să dea în judecată unitatea medicală, fiindcă doreşte să afle adevărul în legătură cu investigaţiile efectuate de medici. Potrivit documentelor care ne-au fost puse la dispoziţie de către aceasta, Alin a fost externat „în curs de vindecare” (foto), însă, la câteva zile i s-a făcut rău şi s-a prăbuşit în faţa blocului, unde ieşise să ia o gură de aer – susţine Andrada Prioteasa.

 

Citiți și: Video – SJU Piteşti: Tânăr cu şanse de viaţă aproape nule, salvat de la moarte în spital

 

Alin a revenit de urgenţă la SJU Piteşti, unde s-a constatat că starea sa este extrem de gravă şi se impune transferul la un spital din Bucureşti. Medicii din capitală nu l-au mai putut salva, iar tânărul a lăsat în urmă o soţie şi doi copii.

 

 

Andrada Iulia, soţia lui Alin, susţine că doctorul ar fi recunoscut telefonic faptul că a greşit şi că tânărul putea fi salvat. Femeia ne-a trimis o serie de documente medicale şi a descris drama care s-a consumat la sfârşitul lunii trecute.

Andrada Prioteasa: „Alin avea dureri de spate de vreo 3 săptămâni, nimic altceva. Am mers prima dată la medicul de familie, am zis să-i facă un consult. Ne-a trimis la o radiografie, am făcut radiografia respectivă şi acolo au constatat că are ceva la plămânul stâng, ca şi cum ar fi un lichid. Apoi am mers la Judeţean ca să ne consulte un medic, am ajuns la dr. Stoian. I-a făcut analize joi, iar duminica l-a chemat pentru internare şi mai multe investigaţii ca să-i scoată lichidul acela de la plămâni.

Am mers şi l-am internat în respectiva duminică. Atunci domnul doctor mi-a spus că a ieşit cu sânge acel lichid. Mi-a spus că a luat din pleură probă ca să trimită la biopsie. Aştept şi eu sfârşitul lui februarie, să iasă biopsia, să văd rezultatul.

De fapt, la Bucureşti mi s-a confirmat că nu a luat din pleură probă, ci direct din plămân. Scrie clar şi în acte. Dar aici mi s-a spus că din pleură a luat dumnealui probă. Clar se bate cap în cap.

A stat internat până marţi, i-a făcut investigaţii, a tras apa aceea de la plămâni („apă” în imaginaţia domului doctor, că a văzut că este sânge). A preferat să aştepte un rezultat o lună de zile, în loc să-l afle în două ore. I-a dat drumul acasă şi nu a avut nimic, decât o stare de slăbiciune. Dl. doctor a spus că este normală, deoarece a fost intervenţia aceea şi l-a tăiat, şi că e posibil să fie slăbit.

A IEŞIT SĂ IA O GURĂ DE AER ŞI S-A PRĂBUŞIT ÎN PARCARE

Duminică, Alin a zis că iese puţin afară să ia o gură de aer. N-a mai ajuns decât până în parcare, unde era maşina, şi a căzut. Atunci am chemat Ambulanţa, l-am dus pe Urgenţe. Atunci, văzând că starea lui este foarte gravă, abia atunci i-au făcut acel CT nenorocit care putea să i-l facă de prima dată – nu să mai aştepte atâta timp. Au văzut despre ce e vorba şi au constatat că trebuie dus la Bucureşti pentru că nu mai depinde de ei: se instalase sângele acela în plămâni, care a fost chiar de la început.

Domnul doctor mi-a confirmat la telefon că avea sânge de la bun început. A doua zi după ce i-a pus tubul acela de drenaj, lui în duminica respectivă i-a curs sânge. Abia apoi a început să iasă lichid. Iar doctorul a luat doar o probă care nu a rezolvat nimic.

Putea să spună „nu e de mine, duceţi-l mai departe”, cum a făcut târziu, când au hotărât să-l transfere la Bucureşti, unde a decedat.”

 

 

 

Andrada Prioteasa: „Vreau să dau în judecată spitalul, fără nicio discuţie nu voi sta. Voi căuta cel mai bun avocat, nu voi lăsa lucrurile aşa, cu toate că de acolo ştiu că nu îl mai întoarce nimeni. Dar vreau să se facă dreptate. Atât vreau, pentru că sunt foarte mulţi oameni care ajung şi nu vor să păţească ce a păţit soţul meu care avea o viaţă să trăiască, avea doi copii de crescut. Atât mai vreau, că pentru el nu se mai poate face nimic. Este crunt şi nimănui nu-i vine să creadă ce s-a întâmplat, pentru că nu e de crezut. Astăzi să-l vezi şi mâine să nu-l mai vezi”.

 

 

Precizările oficiale ale SJU Piteşti cu privire la acest caz, AICI ⬇️ 

Exclusiv. Reacţia SJU Piteşti în cazul pacientului Alin Prioteasa – decedat

555×222 grota rece

Comentarii

15 comentarii

  • Ionescu spune:

    Aici au dus angajările pe șpagă pe bandă rulantă din toare spitalele argeșene. Incompetența cadrelor medicale angajate pe șpagă ucide!!! Oameni cu zile omorâți de acești imbecili,iar șpaga se știe unde ajunge…la partid…se știe care!!!

  • Constantin spune:

    Hm, păi județeanul e renumit…te internezi cu o boală și ieși cu trei. Sau în dric!!! E plin de angajați pe șpagă…

  • Florin spune:

    Prea multi prosti se perindă pe la Spitalul județean si aroganți pe deasupra.

  • De aceia nu mai vrea nimeni sa audă de spitalul județean acolo este greu sa te însănătoșești daca personalul este slab pregătit,nepăsător,indolent și în unele cazuri șpăgar deși clasa politică a avut grije sa le de-a salarii bune tot nu își fac datoria și tot nu se lasă de vechia meteahna de a lua bani de la un popor destul de amarat

  • Dani spune:

    DR NEPRICEPUȚI ,CU ȘCOALA PE BANI ȘI FUNCȚIILE LUI TATI ȘI MAMI ,IAR EI NU SE PRICEP DE LOC SĂ PUNĂ UN DIAGNOSTIC ,MOR OAMENI CU ZILE DIN CAUZA LOR ,NU SE UITĂ NIMENI LA EI

  • Spataru Tatiana spune:

    Acelasi lucru am patit si eu cu tatal meu.. domnul dr. Stoian l-a operat la plamanul drept pt a ii scoate lichidul si a-i face biopsie. Asta dupa ce l-am dus la inca 4 medici din Pitesti care l-au diagnosticat cu diferite boli. I-a administrat ulterior betadina care l-a usturat de atunci groaznic, efectiv nu suporta durerea, iar dumnealui ii recomanda nurofen si spunea ca este normal. Am asteptat 2 luni dupa analize timp in care lua pastile de tuberculoza ca sa aflam ca are cancer pulmonar cu metastaze la toate organele. Toti medicii de la Bucuresti ne-au intrebat ce chirurg l-a operat asa “strălucit” spunându-ne totodata ca nu mai exista nici o sansa pentru el. In biletul de externare scria absolut acelasi lucru.
    Din pacate dupa doar 2 luni l-am pierdut, pe cand putea fi salvat daca il duceam de la inceput la Bucuresti. Inteleg durerea familiei trecând prin ea, multa putere pentru a trece peste aceste crunte clipe!
    Iar daca aveti simptome, oricat ar fi de minore, NU va duceți la medicii din Pitesti pentru ca va semnați sentința la moarte!

  • Samson spune:

    Doctori cu numele ,Aceaşi poveste tristă am trăit si eu când sora mea de 26 de ani si 4 copii acasa a mers la spital cu o durere de cap si dupa 3 saptamai sa întors în sicriu acasa.A chemat salvarea pe 13 ianuarie findcă avea dureri mari de cap, şi din causa că era positivă la covid si însarcinata cei de pe ambulanță au decis sa o duca la un spital din Oneşti de gravide cu covid. Şi nu la spitalul județean Bacau. Acolo a fost ok trei zile,dupa trei zile a sunat-o doctorul pe mama şi iau zis ca sora mea are nişte tulburari de coportament si halucinații ,rupe hainele de pe ea, branula şi ca e nebună şi ca ei o tensferă la psihiatrie, au plimbat-o de colo, dincolo şi dupa au lasat-o sa place acasa fara un RMN să vada din ce cauza are crizele alea, ei au lasat-o sa plece acasă unde starea ei era una foarte rea nu mai recunoştea pe nimeni,nu mai putea sa mearga era ca o leguma, dupa care a mers din nou cu ea la urgente,de data asta în Bacau acolo medicii au aflat ca avea meningita care îi afectase creerul, si o infecție la mai multe organe care din pacte dupa doua zile inima ia cedat, Sunt foarte revoltata pe „medicii” aceia de la Onesti care au zis ca e nebuna dar nu au controlat-o sa vada cauza doar o sedau care nu au fost în stare sa-i puna un diagnostic la timp poate sau sigur ar fi mai avut o sansa la viata, dar din pacate ei sunt tot acolo si fac rau încontinuare

  • Marin nicolae spune:

    Aceeași problema am avut și eu cu tatăl meu la spitalul județean Târgoviște. Fraților când aveți probleme sfatul meu mergeți la București.

  • Moraru Ionel spune:

    Incompetența ucide oameni nevinovați!!!!????…..

  • rosian chita spune:

    Mergeti oameni buni la spitalele din Bucuresti că acolo sunt medici cu diplome pe bune si experienta de medic!

  • Mihaela spune:

    Citesc aici multe comentarii ale unor oameni care au pierdut cate o persoana draga datorita incompetenței și nepăsării unor cadre medicale! Câți dintre dvs ați făcut ceva in această privință? Câți ați dat în judecată medicul, asistenta sau pe cine considerați dvs vinovat? Va înțeleg că va „răcorește” o astfel de descărcare în spațiul public dar nu va rezolva problema ca de altfel pentru unii dintre dvs nimic nu va mai aduce înapoi persoanele dragi dar dacă ați acționa cum ar fi normal și corect cel puțin nu ar mai avea și alții de suferit sau nu în număr așa mare.

  • Vasile Pop spune:

    Începi d de la urgente pina la ultimul etaj al spitalului aproape 90 % din personalul medical (doctori, asistenți, infirmier), toți iau bani(șpagă), în condițiile în care doctorii au salariile de 20000-30000 de lei. Asistenți între 6000-12000 de lei. Toți din spital județean ar trebui închiși, acești oameni sunt bolnavi mintal, una la mâna majoritatea nu cunosc meserie.

  • Kila spune:

    Îmi pare foarte rău! Nu sunteți singura care pățește asa ceva.Sotul meu a făcut AVC și l a trimis acasă dr. de garda sa urmeze tratament perfuzabil cu vitamine. …VIDRA – VRANCEA

  • Mari spune:

    Doctorul Stoian nu este bun de nimic, mama mea a murit tot din cauza lui în loc să o opereze la rinichiul infectat ia pus o drenă sa se scurgă puroiul și a trimis-o acasă la 2 săptămâni a murit.

  • Lazaroiu spune:

    Doctorul STOIAN ALEXANDRU, nu opereaza doamna draga rinichi!!!! Nu are nici o treaba cu rinichii. De CHIRURGIE TORACICA ati auzit? Cititi articolul cu mai multa atentie. Aici se incearca a se pata imaginea singurului chirurg toracic din judet! Si unii isi permit sa spuna ca nu stie sa faca diferenta intre plaman si pleura! Sa le fie rusine!!!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3