Donaris 930 x 122

bugetari

O nouă lovitură pentru bugetari!

O nouă lovitură pentru bugetari!

Citiți și: Beneficiu major! GRATUIT pentru acești angajați

Funcționarii care ocupă în prezent posturi de conducere în instituții ale statului cu o diplomă de licență echivalată cu studii de master, în baza unei diplome de licență pentru învățământ superior de lungă durată anterior aplicării sistemului Bologna, au mari emoții în aceste zile, un document oficial anunțându-i că sunt în pericol să își piardă posturile peste puține zile, din luna septembrie, ca urmare a intrării în vigoare a prevederilor noii Legi a învățământului superior.

Noile prevederi intră în vigoare la început de septembrie și nu lasă timp persoanelor care devin incombatibile să își rezolve situația.

Citiți și: Concedieri masive! Mii de angajați își vor pierde locul de muncă!

Unele ministere au cerut deja tuturor șefilor din instituție să prezinte, până la finalul acestei luni, la Departamentul de resurse umane, dovada absolvirii de studii de master sau a unei diplome de licență pentru învățământ superior pe durată de 5 sau 6 ani, caz în care se mai aplică exceptarea de la noua regulă iar diploma de licență mai poate fi echivalată studiilor de master.

Nu este clar în prezent dacă legislația ar putea fi interpretată în sensul că noile reguli se aplică doar celor care vor ocupa prin concurs posturi de conducere începând din septembrie.

Ministerul Educației nu a răspuns până la acest moment.

Detalii, AICI .

Sursă foto: Descriptiv/wallstreet.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90