Donaris 930 x 122

impozit

O nouă regulă privind scutirea de impozit pentru mașini

O nouă regulă privind scutirea de impozit pentru mașini
O nouă regulă se va aplica la acordarea scutirii de impozit pentru mijloacele de transport deținute, printre alții, de veteranii sau văduvele de război, persoanele cu handicap ori foștii deținuți politici.
Asta, potrivit unui proiect legislativ pus în această săptămână în dezbaterea senatorilor.
Mai exact, persoanele amintite vor fi scutite de impozit doar pentru mașinile cu motoare de până în 2.000 de cm3.

O nouă regulă privind scutirea de impozit pentru mașini

Astfel, proiectul legislativ de la Senat, care vizează, de fapt, modificarea Codului fiscal, va introduce o condiție pentru aplicarea scutirii de impozit în cazul veteranilor, văduvelor de război, persoanelor cu handicap ori foștilor deținuți politici.
Mai precis, scutirea se mai aplica, potrivit viitoarei legi, doar pentru mașinile “cu capacitate cilindrică mai mică sau egală cu 2.000 cm3”.
Așadar, scutirea de impozit pe mijloacele de transport se va mai aplica doar pentru cele cu motoare mici, de până la doi litri.
Această condiție va fi adăugată în Codul fiscal la primele trei categorii de persoane care beneficiază de scutire de la plata impozitului pe mijloace de transport.

Supernova_2022_supersobota_web_banner_555x222_ROM

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Donaris 570×90