EcoMoto 930×122

comunitatea evreiasca

O vedetă de talie internațională, impresionată de Pitești

O vedetă de talie internațională, impresionată de Pitești

Citiți și: Ce nouă instituție apare în Pitești

A impresionat cinefilii din întreaga lume. Iar rolul mamei lui Iisus Hristos pe care i l-a atribuit Mel Gibson i-a conferit o notorietate mondială.

Cea care a jucat fenomenal în „Patimile lui Hristos” s-a aflat pentru o jumătate de zi la Pitesti.

Citiți și: HORAȚIU MĂLĂELE, COMEDIE TRĂSNITĂ ÎN PITEȘTI

Monument important

Grație dirijorului Silviu Deaconescu, consultant artistic al Filarmonicii Pitesti, Sinagoga din Pitești a revenit la viață! Locașul de cult a fost construit în urmă cu un secol. Este unul dintre cele mai vechi monumente de pe teritoriul județului nostru.

Odinioară era centrul de întâlnire al membrilor comunității evreiești din Pitești. Aici se rugau. Aici studiau. În prezent se organizează diverse acțiuni cultural-educative.

Efervescență

Corala „D.G. Kiriac” dirijată de Silviu Deaconescu a susținut concerte. Au mai avut loc expoziții de pictura, vernisaje, recitaluri ale elevelor Liceului de Arta „Dinu Lipatti”, viitoare soprane.

O efervescență culturală deosebită, cu girul Fererației Comunităților Evreiești din România.

Înnobilare

În urma cu câteva zile la sinagogă a ajuns Maia Morgenstern! Considerată cea mai mare actriță româncă în viață. Apreciată în toată lumea pentru felul în care a interpretat rolul Mariei în filmul-capodoperă regizat de Mel Gibson.

Doamna teatrului și filmului românesc a înnobilat locașul de cult piteștean cu prezența ei.

Magnific!

Împreună cu Marius Călugărița, actrița a oferit auditoriului un recital-confesiune intitulat „Cioburi de oglindă”.

Sinagoga a fost neîncăpătoare pentru piteștenii care ar fi vrut să o vadă interpretând pe Maia Morgenstern.

Doar câteva zeci de oameni au avut privilegiul. Și au rămas impresionați. Actrița a jucat magnific!

Simplitate

Dincolo de prestația artistică, Maia Morgenstern s-a purtat extrem de simplu. A petrecut mai multe ore în municipiul nostru de care s-a arătat încântată.

I-a plăcut Parcul „1907”, s-a plimbat pe străzile din apropierea sinagogii, a servit masă la o terasă din centrul Piteștiului.

„Un oraș frumos și curat”

A făcut poze cu admiratorii și le-a declarat că îi place mult orașul pe care nu-l mai văzuse de foarte mult timp. „Aveți un oraș frumos și curat!” , a spus vedeta în timp ce fanii ei o încadraseră pentru o fotografie selfie.

Foto pricipal: Arhivă ePitești/ Descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3