New Profesional Consult 930 x 122

bloc

Obligatoriu pentru toți românii care stau la bloc!

Obligatoriu pentru toți românii care stau la bloc!

Citiți și: Apare o nouă taxă!

Fondul de reparații este un mecanism financiar destinat întreținerii și reparațiilor necesare într-un bloc de locuințe. Potrivit legii, acest fond este obligatoriu pentru toți locatarii, notează Capital.ro.

Cei care stau la bloc trebuie să dea o sumă de bani în mod regulat către fondul de reparații, așa cum e stabilit în regulamentul de administrare al clădirii.

Citiți și: Bilanțul nenorocirii din Curtea de Argeș: Victime multiple și un decedat

Proprietarii și locatarii contribuie la acest fond în funcție de cota-parte de proprietate a fiecărui apartament.

Important de precizat este faptul că fondul nu se restituie niciodată, chiar și în cazul în care proprietarul vinde apartamentul.

Fondul de reparații este esențial pentru menținerea și îmbunătățirea calității vieții în blocuri. Principala sa funcție este să asigure resursele necesare pentru întreținerea și repararea clădirii în ansamblu, inclusiv a părților comune precum acoperișul, fațada, scările, instalațiile comune etc.

Iată ce spune legea 196 / 2018 art 72:

Proprietarii membri ai asociației de proprietari au obligația de a aproba anual un fond de reparații.

Acesta este necesar pentru repararea și îmbunătățirea proprietății comune. Comitetul executiv prezintă adunării generale suma necesară pentru fondul de reparații.

Fondul se alimentează în avans, în tranșe lunare egale, prevăzute în lista de plată a cheltuielilor asociației. Sumele se depun în contul asociației, iar administratorul eliberează chitanțe nominale separate.

Fondul de reparații este utilizat numai pentru consolidarea condominiului, reabilitarea termică, creșterea calității ambiental-arhitecturale a construcțiilor, precum și pentru repararea și îmbunătățirea proprietății comune.

În termen de 5 zile de la încetarea contractului de administrare, administratorul este obligat să prezinte, în condițiile legii, președintelui asociației de proprietari și cenzorului/comisiei de cenzori contabilitatea fondului de reparații, a fondului de rulment și să o transfere noului administrator.

Foto: Faceboo/ Romania de Poveste – Mihail Oprescu

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3