EcoMoto 930×122

izvor

    Pitești: Apă potabilă la izvorul din Smârdan. Alte opt izvoare sunt oprite

    Pitești: Apă potabilă la izvorul din Smârdan. Alte opt izvoare sunt oprite

    Citiți și: „Abonații” celui mai vechi izvor din Pitești. Cine sunt aceștia

    În urma analizelor de laborator efectuate de către DSP Argeș, din probele de apă recoltate din cele nouă foraje de pe teritoriul municipiului Pitești, în data de 21.04.2021, doar pentru un singur izvor, cel din zona Smârdan, au rezultat parametri care se încadrează în valorile stabilite prin Legea nr. 458/2002(r), modificată, legea apei potabile.

    Astfel, izvorul din Piața Smârdan funcționează normal, fiind permis consumul apei furnizată de acesta, de către cetățeni, fără riscuri asupra sănătății.

    Citiți și: Izvor cu apă potabilă dintr-o comună din Argeș, împânzit de gunoaie

    A fost oprită furnizarea apei prin celelalte opt izvoare, respectiv cele situate în zonele: Bl. D7 – Bd. Libertății, str. Crinului, Mărășești, Spitalul Militar, Piața Războieni, Parc Prundu, Mihai Viteazul, Bl. D6 – Dedeman, urmând ca, din nou, să fie luate măsurile tehnice necesare în vederea remedierii cauzelor care duc la înregistrarea unor valori crescute peste limita admisă de lege ale parametrului „amoniu”, în apa acestor izvoare.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90