930X122 MAIA

apă nepotabilă

ATENȚIE! APĂ NEPOTABILĂ ÎN PITEŞTI

Apă nepotabilă în Piteşti. La mai multe izvoare publice din Piteşti, cum este și cazul celui din Bazarul „Gheorghe Lazăr” (foto), apa este nepotabilă, potrivit autorităților sanitare.

Citiți și: „Abonații” celui mai vechi izvor din Pitești. Cine sunt aceștia

Vorbim despre 16 izvoare publice care au o problemă mai veche: depăşirea concentraţiilor de amoniu maxim admise. Prin urmare, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Argeș a declarat apa nepotabilă şi a obligat Administraţia Domeniului Public (ADP) Piteşti să înştiinţeze populaţia despre acest lucru prin anunţuri afișate la izvoare.

Cu toate acestea, nu puțini consumă în continuare apă de la izvorul respectiv. Nu înțelegem de ce izvorul din Bazar nu a fost oprit în condițiile în care apa este nepotabilă. Alte izvoare publice din Pitești (ca de exemplu cel de lângă Expo Parc, din cartierul Ceair) au fost oprite.

Citiți și: Izvor cu apă potabilă dintr-o comună din Argeș, împânzit de gunoaie

Început anul trecut, municipalitatea piteșteană continuă și în 2017 programul de montare la izvoarele publice a unor filtre cu Zeolit care elimină bacteriile şi amoniul, făcând apa potabilă.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3