New Profesional Consult 930 x 122

dsp

PRO ROMÂNIA ARGEȘ CERE CLARIFICAREA DE CĂTRE DSP A UNOR ASPECTE LEGATE DE IZOLAREA LA DOMICILIU

Deși în comunicatele Ministerului Sănătății se precizează că se acordă concedii medicale pentru cei obligați la izolare, nu există un text legal decât pentru cei în carantină.

Citiți și: ÎN SPRIJINUL DSP VIN MILITARII

„Persoanele izolate sunt de câteva zeci de ori mai multe, impactul financiar ce grevează asupra angajatorilor lor fiind extrem de mare. Practic, situația la concediile medicale este următoarea: firma plătește 75%, după care angajatul obține ulterior, la ieșirea din carantină, un certificat DSP pe baza căruia firma recuperează banii plătiți, de la stat. Asta e deja reglementat la carantină.

La persoanele obligate la izolare NU există text, deși MAI și Ministerul Sănătății au dat un comunicat comun potrivit căruia se procedează la fel ca la carantină”, explică avocatul Liviu Stancu, vicepreședinte PRO România Argeș.

Citiți și: BOGDAN IVAN: AVEM NEVOIE DE UN GUVERN DE UNIUNE NAŢIONALĂ, CARE SĂ GESTIONEZE CRIZA!

Avocatul lansează public căteva întrebări adresate Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș:

1.În condițiile în care, într-o familie, fiul se întoarce din Italia, toți membrii familiei sunt obligați să se izoleze?

2.În ipoteza unei astfel de obligații, persoanele izolate (asigurate CASS) beneficiază de concediu și indemnizație pentru perioada de izolare, concediu cu caracter medical?

3.DSP Argeș emite certificate necesare unor concedii medicale pentru persoane izolate?

555 X 222 CAPRA

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3