Donaris 930 x 122

liviu stancu

LIVIU STANCU: PROBLEMELE „MĂRUNTE” SUNT MAI IMPORTANTE DECÂT CRED OAMENII POLITICI

În actuala campanie electorală, zi de zi printre blocurile din Pitești, candidatul PRO România la funcția de primar – avocatul Liviu Stancu – a văzut diferența dintre viziunea oamenilor politici si problemele care îi macină zi de zi pe locuitorii orașului.

Citiți și: Victor Ponta cap de lista la Pro România pentru Parlamentul European

„Problemele „mărunte” sunt mai importante decât cred oamenii politici. Undeva, departe de transparentizarea administatiei publice,  digitalizare, infrastructura de transport,  proiecte pe fonduri nerambursabile, Smart City-ul ș.a.m.d, se află o realitate cruntă care șochează, nevoia schimbării imediate fiind mult mai presantă decât credeam.

În cartiere, mai ales în zonele sărace, viața de zi cu zi are alte repere.

Citiți și: Argeș: Acuzațiile grave continuă: „În câțiva ani de zile vor fi numai gropi”

Murdăria cotropește orașul. Dacă gunoaiele sunt ridicate când are chef operatorul de salubrizare, multe dintre ghenele de gunoi au altă belea: construite fiind în cel mai stupid mod, la fiece ploaie râuri de mizerie ies din ghenă, infectând străzile din jur. În Trivale, oamenii mi-au arătat o astfel de sursă de mizerie care deversa direct către intrarea unei scări de bloc. Noroc cu seceta de până acum!

Aglomerările urbane nu au toalete! În bazarul Gh.Lazăr, imediat lângă centru, foarte populat în cursul zilei, nu există astfel de dotări. În parcuri sau în locurile de joacă se apelează la modalitățile Evului Mediu pentru rezolvarea unor astfel de nevoi.

Construcțiile haotice nu sunt remarcate de Primărie, în schimb, au deranjat rufele puse la uscat. Mii de oameni ce trăiesc în blocuri fără balcoane s-au trezit peste noapte fără uscătoare. Vajnicii apărători ai esteticii urbane nu au remarcat construcțiile hâde de peste tot, dar au învins în lupta cu uscătoarele de rufe – le-au tăiat din rădăcină. Reacția oamenilor a fost imediată, rufele care până atunci se uscau într-un singur loc, acum s-au cățărat pe toți pereții blocurilor,  expuse la toate geamurile locuințelor confort redus. Ce mare lucru era să faci niște proiecte tip pentru uscătorii cu estetică cumsecade?!

O măsură stupidă, fără alternativă, a amplificat în mod uriaș spectacolul rufelor la uscat care acum fâlfâie peste tot,  martore alr neputinței unei administrații obtuze.

În mileniul III, în Pitești copiii se joacă în mijlocul străzii, în timp ce pârloagele de lângă blocuri, hectare întregi de terenuri goale, nici ca maidanele de altă dată nu pot fi folosite, pline fiind de mizerii.

Fiecare cartier e plin de probleme care trebuie rezolvate în cel mai scurt timp!

Dacă problemele strategice ale orașului necesită o abordate cu un efort serios de analiză, bătălia cu mizeria, cu toate celelalte probleme care macină viața de zi cu zi, trebuie începută imediat!

Administrația publică trebuie să iasă în cartiere, să rezolve problemă cu problemă lucrurile pretins mărunte dar care fac viața un chin!

După alegeri, PRO ROMÂNIA si Liviu STANCU încep treaba! Împreună pentru Pitesti!”, spune Liviu Stancu.

 

 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90