New Profesional Consult 930 x 122

bogdan ivan

BOGDAN IVAN: DE CE MAI PLĂTIM SALARIILE MINISTRULUI EDUCAŢIEI ŞI PREMIERULUI DACĂ RESPONSABILITĂŢILE LOR SUNT PASATE LA PRIMARI?

Liderul PRO România Argeș, Bogdan Ivan, lansează un nou atac dur la Guvernul României, pentru că “a pasat responsabilitatea” deschiderii școlilor către autoritățile locale și spune că cei de la putere vor fi răspunzători de “morții de COVID” după 1 octombrie. 

Citiți și: B. Ivan: PRO România, partid de opoziție sau unul căruia îi plac partidele la putere?

“Potrivit statisticilor, aproape 6% din cei infectați cu noul coronavirus sunt copii. Cei mai mulți dintre ei sunt asimptomatici sau fac forme ușoare ale bolii, care pot fi ușor confundate cu o viroză.

Din 14 septembrie, vom avea următorul scenariu. Merg la școală, se infectează unul de la altul, apoi merg acasă, iau contact cu părinții și cu bunicii. Aceștia poate au vârste ȋnaintate, boli cronice sau alte probleme de sănătate și nu vor fi atât de norocoși ȋncât să scape cu o răceală. Mulți vor ajunge ȋn spital, iar o parte nu vor mai ieși ȋn viață de acolo.

Citiți și: Consilierul județean Argeș, Bogdan Ivan, alături de Felix Goldbach 

De multe ori s-a ridicat ȋn spațiul public ȋntrebarea “Cine răspunde pentru morții de COVID?” ȋn ultimele șase luni. Dacă la ȋnceput am căzut cu toții de acord că a fost vorba despre o evoluție imprevizibilă a unui virus despre care nu se știa mai nimic, după 1 octombrie vom putea vorbi despre o vină a Guvernului României, care a decis reȋnceperea anului școlar fără nicio pregătire prealabilă și organizarea alegerilor locale din motive pur electorale.

Nu au fost capabili să vină cu o strategie la nivel național așa că s-au spălat pe mâini și au pasat răspunderea către autoritățile locale și către directorii de școli. Nici măcar nu le-au pus la dispoziție minimul necesar de care ar avea nevoie să protejeze copiii și dascălii. Primarii sunt disperați, nu au măști, nu au materiale de dezinfecție, nu au teste, resurse să le cumpere, nu au nimic. Mă ȋntreb și vă ȋntreb, de ce mai plătim noi cheltuieli ale Premierului și ale ministrului Educației? Ce fac ei mai concret, de banii pe care ȋi ȋncasează, de la noi toți? Dumneavoastră, la locul de muncă, dacă nu vă faceți treaba și dați la colegi să vă ȋndeplinească sarcinile, vă mai luați salariul?”, a afirmat Bogdan Ivan.

Bogdan Ivan vorbește și despre scenariul trei, sau scenariul roșu, ȋn care copiii vor ȋncepe școala online și acuză Guvernul că nu s-a preocupat de soarta celor care nu au acces la tehnologie.

“Cum e posibil ca tu, Guvern, să stabilești trei scenarii pentru ȋnceperea școlii, dar să nu iei nicio măsură pentru a fi pregătit ȋn oricare dintre ele. Ȋn 43 de localități din 22 de județe, mii de elevi vor face cursuri online. Nu mai vorbesc de localitățile ȋn care vom avea scenariul galben, cel mixt. Știm câți dintre acești copii au internet acasă și dispozitivele necesare? Ce facem cu ei? Sunt cetățeni români, au dreptul la educație garantat prin Constituție. Ȋn iulie, ministrul Educației a promis 250.000 de tablete. Ȋn august, Premierul a spus că a alocat bani pentru 500.000 de tablete. Termenul pentru ca ele să fie livrate era ȋnainte de ȋnceperea anului școlar. Mai avem cinci zile și licitațiile nici măcar nu sunt finalizate. Asta nu e guvernare, asta e bătaie de joc la adresa copiilor și a noastră, a tuturor”, a ȋncheiat Bogdan Ivan,  președintele PRO România Argeș .

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90