930×122 CUMPANA 5

adrian stoica

GRIPA DIN CHINA ÎI BAGĂ ÎN CARANTINĂ PE ARTIȘTII ANSAMBLULUI PLAI DE DOR

Gripa din China îi bagă în carantină pe artiștii ansamblului Plai de dor. Ansamblul Plai de dor din orașul Mioveni este în această perioadă în Beijing – China, artiștii argeșeni fiind invitați să participe la evenimentele organizate cu ocazia Noului An chinezesc.

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

Din cauza noului virus din China – coronavirus, manifestările au fost amânate sau anulate.

Mâine, delegația din Mioveni se va întoarce în țară. La ora 15, avionul în care se vor afla cei 25 de argeșeni va ateriza pe aeroportul Otopeni din București. Tot mâine, aceștia vor intra în carantină.

Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

„Nu o să meargă cineva la ei acasă, nu ar fi indicat”

„Noi am luat legătura cu organizatorii deplasării și am reușit să obținem lista persoanelor (n.r. – aflate în China) și a medicilor lor de familie. Vom institui măsura carantinei la domiciliu pe durata a 14 zile, începând de mâine, când se întorc în țară, și monitorizarea zilnică a stării de sănătate a acestora.

Nu o să meargă cineva la ei acasă, nu ar fi indicat, ci o să luăm legătura telefonic cu aceștia, să auzim de la dumnealor, personal, dacă cumva prezintă semne care pot ridica suspiciunea de infecție respiratorie acută febrilă. Adică dacă fac febră mare, dacă tușesc, dacă au dificultăți de respirație și dureri de cap.

Vom culege date despre toată familia. Carantina nu o putem institui decât pentru persoanele acestea (n.r. – care au fost în China)”, precizează pentru ePitești Adrian Stoica, director adjunct al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș.

În China „au termometre mereu și toată lumea poartă măști”

„Suntem în Beijing. Cel mai rău este în Wuhan. Au foarte multă grijă de noi. Au termometre mereu și toată lumea poartă măști. Iar cei care nu poartă au început să fie amendați. E indicat (n.r. – să poarte mască) pentru binele meu”, declară pentru ePitești unul dintre artiștii argeșeni aflați în China.

„Se iau măsuri speciale pentru ansamblul folcloric din Mioveni, format din 25 de persoane, care în acest moment se află în Beijing – China și care va sosi pe aeroportul din Otopeni marți, la ora 15. Deja oficialii români ai ambasadei au luat legătura cu aceștia”, transmite și Ministerul Sănătății.

Pneumonia cu noul coronavirus (2019-nCoV) este o boală respiratorie acută

Coronavirusul face parte dintr-o subfamilie de virusuri. Se manifestă ca o gripă, prin tuse, nas care curge, febră, dureri de gât și de cap. Simptomele pot apărea între 2 și 14 zile de la expunere.

„Pneumonia cu noul coronavirus (2019-nCoV) este o boală respiratorie acută.

„Spectrul clinic al bolii încă nu este pe deplin cunoscut. Ceea ce cunoaștem până în acest moment este că pacienții prezintă febră (minimum 38 de grade Celsius) și tuse, iar în cazurile mai severe, dificultate la respirație”, transmite Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Donaris 570×90