EcoMoto 930×122

adrian stoica

ALERTA DE MENINGITĂ ÎI SPERIE PE ELEVII DE LA ”ZINCA”. SUTE DE ABSENȚI

Alerta de meningită îi sperie pe elevii de la ”Zinca”. Sute de absenți. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, declara ieri că nu există motive de îngrijorare pentru cei care au intrat în contact cu eleva în vârstă de 16 ani de la Colegiul ”Zinca Golescu” din Pitești suspectă de meningită meningococică.

Citiți și: Breaking. Ce s-a întâmplat cu Ștefania, fata de 13 ani din Pitești

Specialiştii susţin că dacă până acum nu au apărut cazuri noi de îmbolnăvire la contacţii direcţi nu este pericolul să apară şi alte cazuri transmise de fată, perioada de incubaţie fiind de câteva ore, deci până acum ar fi fost semnalate cazuri de infectare”, preciza Pintea.

În ciuda afirmațiilor liniștitoare ale ministrul Sănătății, dar și a măsurilor luate în unitatea de învățământ, elevii de la „Zinca” au absentat și astăzi de la cursuri în număr mare. În tura de dimineață, dintr-un total de 619 elevi erau prezenți doar 192, după cum declară pentru ePitești directorul instituției, Maria Broștescu. Asta în timp ce ieri, dintr-un total de peste 1.000 de elevi, la cursuri, în ambele ture (de dimineață și după amiază), s-au prezentat numai 10%.

Citiți și: Pitești. Elevă de la „Brătianu”, umilită de o angajată DM din Centru!

”În asemenea condiții, cursurile nu aveau cum să se facă (…) Ca părinte, și eu mi-aș face griji”, afirmă Broștescu despre situația de ieri de la ”Zinca”.

”Diriginta clasei a ținut legătura cu părinții fetei, iar ieri după-amiază tatăl acesteia i-a spus că medicii ar fi încrezători, că evoluția va fi una bună. I-au permis mamei să o vadă pe fată câteva minute”, adaugă directorul Colegiului Național ”Zinca Golescu”.

Încă sunt așteptate rezultatele analizelor, pentru stabilirea clară a diagnosticului. Eleva este internată în continuare la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Prof. dr. Matei Balș” din Capitală.

”Starea ei de sănătate este staționară, rămâne în continuare suspiciunea de meningită meningococică. Încă nu s-a confirmat. Este probabil-probabil, având în vedere evoluția clinică a fetei, să fie o etiologie probabil meningococică. Din păcate, examenele de laborator nu au reușit încă să confirme.

Fata este internată, din ultimele date, tot la Terapie Intensivă. Întrucât ni s-a comunicat astăzi că starea ei este staționară, probabil că e tot acolo (n.r. – la Terapie Intensivă), unde există resurse ca să fie asistată corespunzător”, declară pentru ePitești Adrian Stoica, director adjunct al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș.

Amintim că eleva a fost transportată la Spitalul ”Matei Balș” din Capitală după ce s-a prezentat inițial la Spitalul de Pediatrie din Pitești, unde ”s-a ridicat suspiciunea de meningită”.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90