930 x122 grota rece

primaria pitesti

Pitești. Un teren care a valorat peste 1.4 milioane € este oferit Primăriei cu preț de chilipir

Update, 22 noiembrie: Consilierii locali au votat în ședința de azi un proiect prin care municipalitatea își exercită dreptul de preemțiune asupra terenului. 

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

Update, 29 septembrie, ora 17:30. Proiectul a picat la vot. În urma dezbaterilor, consilierii locali au ajuns la concluzia ca municipalitatea să își exercite, până la urmă, dreptul de preemțiune. Într-o viitoare ședință a Consiliului Local va fi suspus votului un proiect în acest sens. 

Un teren din zona Auchan Bascov de 27.760 de mp din extravilanul municipiului Pitești se vinde cu 139.000 de euro plus TVA.

Citiți și: Salarii la Primăria Pitești: Secretarul – 3600 €, arhitectul și directorul executiv – câte 3000 €

Vânzătorul, o firmă mare și arhicunoscută de camioane, cere, prin intermediul unui mandatar, ca suma să fie plătită în lei, la cursul BNR din ziua tranzacției.

Interesant este că actualul proprietar, aceeași firmă, a achiziționat terenul cu peste 1,4 milioane de euro, în anul 2008 de la un controversat om de afaceri din Pitești cu „business-uri”  în domeniul hotelier.

La momentul respectiv, cursul euro-leu era de 3,7 lei, față de aproximativ 5 lei pentru un euro cât este acum. Cu alte cuvinte, societatea care deține acum terenul ar urma să piardă enorm pentru această tranzacție.

Municipalitatea piteșteană deține teren exact în vecinătatea parcelei de 27.760 de mp, ceea ce înseamnă că are drept de preemțiune.

Însă, autoritățile locale votează astăzi, în ședința de Consiliu Local, un proiect prin care se propune neexercitarea dreptului de preemțiune.

Asta după ce o comisie a Primăriei s-a deplasat la lotul de pământ și a constatat că „nu este oportună cumpărarea acestui teren” fiindcă este în extravilanul orașului, nu are acces la un drum public și nici rețele tehnico edilitare.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

2 comentarii

  • Monica spune:

    Primăria poate să facă o înțelegere cu un vecin pentru a i se permite acces prin proprietatea lui (reducerea/eliminarea taxelor). Pe cele 2,7 ha se pot depozita autovehiculele părăsite sau parcate ilegal. Un cablu de curent pentru iluminatul perimetral, sistem video, o toaletă ecologică, o gheretă, calculator, imprimantă, birou și scaune. Doar să se vrea.

  • Dorinel spune:

    Expropriere pentru cauză de utilitate publică este termenul pe care un avocat din Primărie ar trebui să îl spună consilierilor. Dr de servitute este un altul. Planurile Urbanistice Zonale și Generale pot genera sau elimina Servituți.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3