NOR CURIER 930X122

2016

DANIEL CONSTANTIN CRITICĂ BUGETUL DE STAT 2016

ALDE nu este parte a armoniei între partide privind Legea bugetului de stat pentru 2016, a declarat astăzi copreședintele alianței Daniel Constantin.

Citiți și: „Pur și simplu v-au călcat în picioare!”

„Am avut o ședință mai amplă azi a conducerii ALDE, în care am dezbătut mai multe probleme. Cea mai de interes în momentul de față este legată de Legea bugetului de stat pentru 2016.

Am remarcat foarte multe discuții în ultimele zile în spațiul public, aș putea spune că am remarcat o armonie între partidele care au susținut învestirea Guvernului și care susțin în continuare actul de guvernare. ALDE nu este parte a acestei armonii, avem câteva puncte de vedere care au stârnit nemulțumirea cetățenilor, pe care le vom dezbate în detaliu mâine, de la ora 16, când avem ședința departamentelor profesionale, după care vom face o conferință de presă și vom prezenta pentru fiecare minister în parte, pentru fiecare departament în parte punctele de vedere.”, a precizat Constantin într-o conferință de presă.

Citiți și: Apariție-surpriză pe scena politică a conducerii PNL Teleorman!

Potrivit acestuia, indicatorii macroeconomici arată bine și, se pare, România va avea creștere economică și în 2016.

„Vom reuși să ne încadrăm într-un deficit bugetar care nu va activa deficitul excesiv la nivel european, deci până în 3%, însă sunt multe aspecte care au fost modificate și care, din punctul nostru de vedere, vor aduce derapaje în ceea ce se va întâmpla în mediul economic, dar și social.”, a subliniat Daniel Constantin.

El a făcut referire și la lipsa de reacție a PSD față de înghețarea salariului minim.

„Pe noi ne interesează ca partid de dreapta în special măsurile de dreapta, care, din păcate, sunt afectate și ele în anumite puncte. Aș vrea să dau doar câteva exemple. În primul rând zona de investiții. Sigur că este de lăudat că aceasta crește de la 4, 7% din PIB la 5, 1… Din punctul nostru de vedere, este, însă, doar o iluzie – 4, 7 reprezintă execuția pentru 2015, iar 5, 1 este ceea ce își propun pentru 2016. Reamintesc că bugetul pentru 2015 a avut o alocare pentru investiții de 6, 3% din PIB. Că nu s-a împlinit această alocare bugetară este altceva, dar atunci când îți propui mai puțin față de 2015 cu siguranță execuția în 2016 va fi mai mică decât în 2015.”, a precizat Daniel Constantin, deputat ALDE de Pitești și fost ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

În ceea ce privește agricultura, Constantin a menționat că bugetul pentru irigații va fi afectat.

„Știu că există bune intenții. Irimescu (n.r. – ministrul Agriculturii) vrea să continue programul de irigații. Fac un apel la premierul Cioloș și la ministrul de Finanțe să găsească resurse financiare, pentru că în felul acesta vom putea continua o creștere foarte bună pe care am avut-o în agricultură, am putea avea pentru prima dată un buget multianual pentru zona de irigații.”, a declarat copreședintele ALDE.

El s-a arătat mulțumit că în zona de educație există o ușoară creștere.

„Este o creștere raportată la prognoza de execuție pentru 2015, realitatea pe execuție o vom avea în martie 2016, deci nu vom mai ști atunci dacă am avut o creștere sau nu. Riscul pe care îl avem este în zona învățământului preuniversitar, unde bugetul este subdimensionat și există un risc să asistăm la tăieri de posturi în 2016.”, a spus reprezentantul ALDE.

Daniel Constantin a anunțat că reprezentanții ALDE vor fi atenți la schimbările care se fac în ministere. „Vom monitoriza cu atenție fiecare numire și când vom simți derapaje le vom aduce în spațiul public.” (Sursa: http://www.agerpres.ro/ editarea și titlul: http://epitesti.ro/)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3