EcoMoto 930×122

    gogu_trufe

    Gogu a contestat sedinta de CL de la Maracineni. Nu se mai termina haosul

    După ce primarul şi viceprimarul au fost reţinuţi pentru 29 de zile, nici până acum nu s-a reuşit instalarea, definitivă, a unei persoane care să preia atribuţiile de conducere pe perioada aceasta de interimat. În şedinţa de sâmbătă, consilierul local PSD Valerica Bucuroiu a fost desemnat, cu opt voturi pentru, viceprimar. După cum v-am informat, şedinţa nu a fost una lipsită de tensiuni.

    Ca dovadă, şi faptul că prefectul Gheorghe Davidescu a atacat, în contencios, hotărârea Consiliului Local, motivând că nu a îndeplinit condiţiile legale, deoarece nu s-ar fi întrunit cvorumul necesar, pe de o parte, dar şi pentru că ordinea de zi a fost modificată, fiind introduse şi două proiecte- demisiile a doi consilieri locali, unul de la PSD şi unul de la PNL, precum şi înlocuirea lor cu următorii consilieri de pe listele partidelor. Mai exact, fostul inspector şcolar Vasile Matei de la PSD a fost înlocuit cu Nae Badiu, iar Doiniţa Alexandrina Manu de la PNL cu Cristian Dumitrache. Prefectul susţine că de fapt cei doi au fost obligaţi să îşi dea demisia, deoarece doreau să voteze un reprezentant al PDL ca viceprimar. Că şi-au dat demisia sau că au fost demişi, lucrul contează mai puţin, e logic să urmezi interesul partidului într-o asemenea situaţie.
    Draghici: Prefectul nu are idee ce a contestat!
    Deputatul PSD Mircea Drăghici a participat la şedinţa de Consiliu Local de sâmbătă şi susţine că totul a decurs conform procedurilor legale. “Cvorumul necesar a fost îndeplinit. Putem face un calcul simplu. Din 13 consilieri, unul, adică viceprimarul este suspendat. Alţi doi şi-au dat demisia, deci au rămas 10 consilieri. Cum şase consilieri au votat pe cei doi consilieri care au fost validaţi, înlocuindu-i pe demisionari, s-a ajuns la numărul de opt. Majoritatea era formată din 6 consilieri, pentru ca cvorumul să fie asigurat. În plus, nu era necesară votarea demisiilor unor consilieri locali. Demisia este un act unilateral care se aplică în Consiliul Local din momentul în care este anunţată. Ca atare, nu se mai votează decât validarea noilor consilieri locali”, a afirmat Drăghici. Deputatul PSD l-a criticat pe prefect pentru că a anunţat că atacă în instanţă decizia Consiliului Local, deşi procesul verbal nu a fost încă întocmit. Deputatul a explicat astfel şi de ce nu exista semnătura secretarului, fapt adus în discuţie şi de prefect. “Ieri, când prefectul, care este conform legii apolitic, a anunţat media contestarea deciziei Consiliului Local, procesul verbal nu era întocmit. Ca atare, habar nu avea ce contestă, pentru că nu ştia dacă şedinţa a fost sau nu legală. El avea hotărârile de consiliu local care nu au ieşit după pofta portocaliilor care fac presiuni asupra tuturor consilierilor. Conform legii, procesul verbal este întocmit, semnat şi depus de secretar la Prefectură în termen de 15 zile. Deci, ce contestă prefectul? De unde ştie dacă şedinţa a fost sau nu statutară?”, s-a întrebat Mircea Drăghici. {loadposition inside}.

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3