SPALATORIE MURAY  930×122

eugen teodorovici

UPDATE: MUTĂRI NEAȘTEPTATE ÎN GUVERN

UPDATE (ORA 17:20): Mutări neașteptate în Guvern. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele prin care îi numeşte pe Rovana Plumb şi Eugen Teodorovici în funcţiile de miniştri interimari la Transporturi şi Dezvoltare Regională.

Citiți și: Ministrul Transporturilor anunță pe Facebook angajări „pe bune” în instituție

Premierul Viorica Dăncilă o propune pe Rovana Plumb ca ministru interimar la Transporturi, iar propunerea pentru interimatul în funcția de ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice este Eugen Teodorovici.

Propunerile au fost înaintate pentru validare președintelui Klaus Iohannis.

Citiți și: INTERSECȚIE PERICULOASĂ DIN ARGEȘ, SECURIZATĂ

„Premierul Viorica Dăncilă a transmis astăzi președintelui României, Klaus Iohannis, propunerile de desemnare a miniștrilor interimari pentru portofoliile Transporturilor și Dezvoltării Regionale, astfel încât să fie asigurată continuitatea activității în cele două domenii. Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, este propus pentru asigurarea interimatului la Ministerul Transporturilor, iar ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, este propus pentru preluarea interimatului la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

„Am propus desemnarea miniștrilor interimari pentru a asigura continuitate în activitatea guvernamentală în toate domeniile, inclusiv la Transporturi și Dezvoltare, portofolii cheie în derularea unor proiecte importante de investiții. Este vital, însă, având în vedere contextul actual, să găsim soluții definitive privind numirile titularilor pentru cele două funcții”, a subliniat prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Guvernul își înțelege pe deplin responsabilitățile guvernării și cele ce decurg ca urmare a preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene. Pentru punerea în aplicare a Programului de Guvernare este nevoie de implicarea deplină a tuturor membrilor Cabinetului, atât în cadrul ședințelor de Guvern, cât și în activitatea fiecărui ministru, în domeniul său de activitate, cu efecte concrete pentru români, precum plata salariilor și asigurarea continuității activității. Totodată, este vital ca la prima reuniune a Guvernului României cu Colegiul Comisarilor europeni, care va avea loc în această săptămână la București, să participe titulari ai tuturor portofoliilor, cu atribuții depline în exercitarea funcțiilor.

Guvernul României așteaptă în continuare motivarea președintelui României cu privire la refuzul pentru propunerile înaintate anterior de numire a miniștrilor Transporturilor și Dezvoltării, așa cum prevede Constituția României și cum precizează deciziile Curții Constituționale”, informează Guvernul.

Amintim că zilele trecute președintele Iohannis a refuzat nominalizările pentru funcția de ministru al Transporturilor (Mircea Drăghici) și de ministru al Dezvoltării Regionale (Lia Olguța Vasilescu).

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570 X 90 POSADA 3