New Profesional Consult 930 x 122

accidente

POLIȚIȘTII ARGEȘENI AVERTIZEAZĂ CU PRIVIRE LA „SPECIFICUL DE RELAXARE”

Prima zi de după încheierea stării de urgență a însemnat și accidente în Argeș.

Citiți și: ”Cuțitarul” de pe Exercițiu, trimis în judecată! A vrut să omoare doi oameni într-un bar

Printre victimele zilei se numără și două minore, despre care ePitești.ro a relatat deja.

Conduită preventivă

Citiți și: Pitești. Un tânăr de 21 de ani i-a „supărat” pe polițiști!

Polițiștii argeșeni trag un semnal de alarmă cu privire la astfel de situații

Specificul de relaxare al perioadei de trecere de la starea de urgență la starea de alertă nu trebuie să însemne slăbirea atenției în circulația pe drumurile publice!

Polițiștii recomandă adoptrarea permanență a unei conduite preventive și respectarea regulilor de circulație, precum și a prevederilor legale specifice stării de alertă„, precizează Biroul de presă al IPJ Argeș.

Recomandări privind circulația pe drumurile publice:

Polițiștii argeșeni vor fi la datorie și vor acționa pe toate drumurile din județ, atât pentru respectarea recomandărilor medicale specifice stării de alertă, dar și pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, și a celor aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, fapt pentru care amintesc șoferilor să circule cu viteză redusă, permanent adaptată condiţiilor meteo-rutiere şi să adopte o manieră preventivă de condus.

Dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, nu uitați că timpul este prețios pentru toată lumea.

Țineți cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență.

Nu uitați că puteți pune în pericol nu doar propria persoană, ci și ceilalți ocupanți ai autovehiculului cu care vă deplasați, precum și pe ceilalți participanți la trafic.

Pietonii trebuie să îşi ia măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia de a traversa a fost observată de către şoferi!

Recomandăm o atenție sporită atât celor care se deplasează pe două roți, cât și față de aceștia, având în vedere specificul perioadei.

Motocicliștii sunt sfătuiți să adopte permanent o conduită preventivă, având în vedere că în țara noastră prezenţa acestora în trafic are specific sezonier. Viteza de deplasare a fost dintotdeauna un factor important în evenimentele rutiere în care au fost implicaţi motociclişti, precum şi portul echipamentelor de protecţie şi utilizarea permanentă a luminilor de întâlnire, acestea fiind obligaţii în măsură să reducă semnificativ riscul implicării şi urmările unor eventuale evenimente rutiere.

De asemenea, sfătuim motocicliştii să circule cu viteză redusă, să nu uite de politeţea rutieră şi să nu se angajeze în manevre riscante în trafic.

Copiii care se deplasează pe biciclete, în special cei de vârste mici, să înveţe mersul pe bicicletă pe trasee special amenajate sau în afara drumului public, sub supravegherea părinţilor, pentru a fi instruiţi şi a se obişnui cu regulile de deplasare în traficul rutier.

Reamintim obligaţiile legale referitor la limita de vârstă, de 14 ani, pentru deplasarea cu bicicleta pe drumurile publice, obligaţia de a purta vesta reflectorizantă şi elementele din echiparea bicicletei, precum şi regula de a purta casca de protecţie şi de deplasare pe partea dreaptă a drumului atunci când participă la traficul rutier. Totodată, sfătuim bicicliştii să se asigure întotdeauna că intenția de schimbare a direcţiei de mers a fost observată de ceilalți participanți la trafic.

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic.

Vă recomandăm să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, înainte de a pleca la drum„, este mesajul polițiștilor argeșeni.

(Foto: descriptiv)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Donaris 570×90