New Profesional Consult 930 x 122

masini

Premieră privind parcul auto!

Premieră privind parcul auto!

Citiți și: Aceste mașini vor fi interzise!

România a depășit pragul de 10 milioane de vehicule pe șosele, conform datelor privind înmatriculările, la finalul anului 2022, analizate de Profit.ro.

Dintre acestea, aproape 80% sunt autoturisme, adică 7.865.186 vehicule, iar alte 1.060.178 sunt vehicule comerciale, diferența fiind dată de tractoare, vehicule speciale, motociclete și remorci diverse.

Citiți și: Se face ITP mai des pentru aceste mașini!

În segmentul autoturismelor, există o categorie extrem de numeroasă a mașinilor cu o vechime de peste 20 de ani, mașini cu normă de poluare non-euro, care însumează peste 2,4 milioane de unități, aproximativ o treime din totalul autoturismelor aflate în circulație.

Alte aproape 2,4 milioane de autoturisme au o vechime între 16 și 20 de ani, iar autoturismele cu o vechime rezonabilă, între 0 și 10 ani, însumează doar aproximativ 1,5 milioane de unități, adică mai puțin de 20%.

Mai mult de jumătate din vehiculele în circulație sunt echipate cu motoare diesel, în timp ce autoturismele complet electrice au ajuns la 24.700 unități, adică 0,3% din parcul de autoturisme al României.

Mașinile cu motorizări hibrid au ajuns la 1,6% din parcul aflat în circulație.

Dacia și Volkswagen au înmatriculate în circulație câte 1,37 milioane de autoturisme fiecare. Pe locul al treilea este Opel, la foarte mare distanță, cu 750.000 de autoturisme, iar pe locul patru Ford, cu 578.700 de autoturisme.

Detalii, AICI

Foto: Arhivă ePitești.ro/Descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • Cris spune:

    Pai și ce fac municipalitatea și guvernul PSD ?Interesul sa scăpăm in prima faza cat mai rapid de cele mai poluante nu este și al lor ?Ei si familiile lor nu respira tot aerul asta ?Mașinile nonEuro ,mai ales cele diesel sunt catastrofa !Bine ,ținând cont cum fura producătorii ,mai ales VW cel mult iubit de pampalaii din Romania,nu m-aș mira ca și €3 sa fie un nonEuro ,mai ales la vechimea multora dintre ele…Handicapații ăștia nu-și dau seama că banii nu pot cumpăra sănătatea și implicit fertilitatea ,fericirea și deci viitorul copiilor lor ?Legea aia prin care le acorda Primariile 3000 lei celor care vor sa caseze o rabla fara sa cumpere alta mașină trebuia să fie cu dedicație și chiar cu obligație.Doar pt cei care au nonEuro (anul asta) și cu obligația să cumpere minim un €4,daca chiar au nevoie de o masina ! Nici nu sunt scumpe…Un Logan €5 de prin 2010 trecea puțin de 2000€ deci sa zicem cam 10.000 Lei ,din care 3000 ai asigura Statul.As fi vrut și eu ca la un Sandero nou de 15.000€ să-mi de-a statul 30%,adică 4500€…Și pt cine nu vroia(că nu are bani,etc,nici nu contează motivele) ar trebui(ca sa judecam corect și echidistant situația) sa punem in fata principiile ,căci ele ne guvernează existența.Chiar trebuie sa aibă toata lumea mașină ?E ca și cum ai zice că dacă Tiriac mănâncă caviar la micul dejun ar trebui sa facem pe dracu-n patru și să asigurăm fiecărei familii din tara măcar o linguriță ,zilnic ! Mergeți prin cartiere și vedeți dacă,in timpul zilei când majoritatea ar trebui sa fie la munca, găsiți vreun loc liber prin parcari…Pai multi le țin deși nu au bani de benzina sa meargă cu ele sau nu au nevoie de ele.Și se vaită că sunt saraci.Normal,daca plătești taxe și întreținerea ei degeaba…O mașină costa minim 1000 Lei pe an (ITP,RCA,Rovigneta și Impozitul).Nu mai zic de întreținere(reparatii) !Nu ar fi grav daca astea ar fi rablele alea nonEuro…că dacă nu circula nici nu poluează dar nu prea e cazul,din păcate !
    Asta e bai dragilor când mergeți la școală degeaba,va furați studiile sau mânjiți profii pt note mari.De unde judecată buna ca să luați deciziile corecte și necesare ;iar pt populație de unde înțelepciunea de a vota ce trebuie ?Cum să-și dea seama un prost ca voteaza pe unul ca el ?Și de unde viața buna când te conduc prostii ?Vedeți dragi cadre de ce nu trebuie să treacă toată lumea clasa și de ce nu trebuie sa închideți ochii la prostie(sa nu lăsați să copieze ,să dați notele pe merit,etc) ?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3