EcoMoto 930×122

masini

Primăria Pitești a ridicat mașinile ilegal!

Tribunalul Argeș, lovitură grea pentru Consiliul Local Pitești!

Citiți și: Aceste mașini vor fi interzise!

În acest an, Consiliul Local al municipiului Pitești a emis o hotărâre conform căreia mașinile parcate pe trotuare sau pe o bandă de circulație pot fi ridicate sub coordonarea Poliției Locale și a ADP. Ulterior, mașinile erau depozitate într-un loc special amenajat la Târgul Săptămânal, iar proprietarul trebuia să achite, pe lângă amendă, și o taxă de recuperare a vehiculului.

Ei bine, o piteșteancă a atacat hotărârea de Consiliu în contencios administrativ, iar Tribunalul Argeș a decis să anuleze HCL 191/2021 care reglementa această situație. Motivul – hotărârea de Consiliu nu este conformă cu o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție pe o astfel de speță.

Citiți și: Se face ITP mai des pentru aceste mașini!

Hotărârea Tribunalului Argeș nu este definitivă, Consiliul Local având la dispoziție 15 zile pentru face recurs.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

3 comentarii

  • Cătălin Preda spune:

    Așadar, cei care parcau pe prima bandă, pe trotuar și în alte locuri interzise, sunt încurajați să parcheze în continuare pe oriunde, chiar și pe banda a doua. Cu toate că ceilalți nu mai pot înainta în trafic, dacă Tribunalul Argeș, prin judecătorii care sunt „speciali” prin puterea de care dispun, care își fac legi deasupra celorlalți muritori, ne îndeamnă să nu mai respectăm regulile de circulație în vigoare și instituțiile care le aplică, să oprim și să parcăm și pe banda a 2-a, acolo unde există, în stații de autobuz și în intersecții. Ne îndeamnă judecătorii noștri, chiar dacă regulile și poliția nu ne lasă. Ce ziceți? Judecătorii îndeamnă la anarhie sau la ordine?

  • ggg spune:

    @ Catalin Preda, interpretezi gresit decizia judecatorilor! Ei n-au facut decat sa arate ca este ilegal si abuziv sa ti se ia un bun propriu in anumite circumstante, atunci cand se bazeaza pe o hotarare de consiliu cu mari lacune juridice! Pentru toate situatiile pe care le-ai enumerat tu exista alte dispozitii legale (amenzi, dosare penale, etc) care pot face ordinea necesara in trafic, problema este ca nu le aplica nimeni, adica sunt prea putini politisti pe strada ca sa le aplice (si chiar si cand sunt iesiti din birouri politistii stau si se odihnesc in masini fara sa faca nimic). Si cred ca exagerezi aiurea de tot in anumite privinte, in ceea ce spui tu: unde naiba ai vazut tu in Pitesti pe cineva care sa parcheze pe banda a doua? (pai cred ca in 20-30 de secunde soferii blocati de un asemenea nesimtit ar fi calare pe el si i-ar muta masina pe sus, cu forta, ca sa nu mai spun de claxoane si injuraturi!)

  • Cătălin Preda spune:

    Dacă reușiți să vă identificați, să faceți diferența între tu și dumneavoastră, veți putea să arătați un minim progres.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90