930×122 senatori-01 psd

teddy care

PROMOVAREA ANALGOSEDĂRII, ȘTEARSĂ DE PE SITE-UL TEDDY CARE. ACUZAȚII

Drama familiei care și-a pierdut copilul în vârstă de 4 ani și 8 luni după o anestezie (analgosedare) într-un cabinet dentar al clinicii Teddy Care din Pitești a trezit la realitate Direcția de Sănătate Publică Argeș, autoritatea care, senin, ne spune că nicio clinică din Argeș nu este autorizată să facă această procedură (care necesită secție ATI) și-i sfătuiește pe părinți să nici nu o ceară (în cabinetele în care se subînțelege că se practică).

Citiți și: Pitești: Decizie în cazul băiețelului de 4 ani mort la clinica Teddy Care

Beneficiile procedurii care l-a băgat pe copil în mormânt au fost promovate asiduu pe site-ul Clinicii Teddy Care, chiar și când nenorocirea era în faza de incident, iar copilul încă mai era viu, dar în stare gravă, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București.

„Se păstrează reflexul de apărare”

Citiți și: (UPDATE/VIDEO) CE AU RIDICAT POLIȚIȘTII DIN CLINICA TEDDY CARE ȘI DIN LOCUINȚA ANESTEZISTULUI

Pe pagina dedicată a clinicii (ca pe majoritatea site-urilor cabinetelor din țară care o practică), analgosedarea, o procedură care presupune injectarea intravenoasă a unui amestec de substanțe analgezice și sedative, era prezentată părinților cu următoarele beneficii: „Calmează și relaxează pacientul; Reduce anxietatea, tratamentele realizându-se într-o stare de ușoară somnolență a pacientului (de multe ori aceștia adorm în timpul procedurii); Efect rapid; Se menține contactul cu pacientul; Se păstrează reflexul de apărare, însă sunt eliminate reflexele excesive (inclusiv senzația de vomă, atât de problematică în cazul multor pacienți); Permite menținerea pacientului în stare de semiconștiență timp de 2-3 ore, permițând astfel realizarea cu succes a unor intervenții complexe pentru care altfel ar fi fost nevoie de anestezie generală”.

„Mai puține posibile complicații”

Ca o ironie macabră a sorții, pagina concluziona cu privire la această procedură: „Mai puțin stres asupra organismului și mai puține posibile complicații decât în cazul anesteziei generale”. Complicația apărută în cazul lui Petru a fost fatală.

Primul comunicat de presă transmis de clinică după incident susținea că unitatea e autorizată să facă astfel de proceduri, pe care le-a efectuat de cca. 100 de ori la copii.

Pagina de promovare a analgosedării a dispărut

Ulterior, Clinica Teddy Care, care a acuzat presa de speculații și goană după senzațional, s-a grăbit să șteargă pagina care promova recomandările și beneficiile analgosedării, ca și când ea nici n-ar fi existat.

Google a păstrat, însă, o copie în Cache cu pagina originală (înainte de a fi ștearsă).

La fel s-a procedat și la clinica înrudită Medical Tours, care, de asemenea, nu poate contrazice Google Cache.

„Pe pagina acestora de Facebook a fost adusă la cunoștintă această informație cu paginile despre analgosedare șterse. Cei de la TeddyCare au șters rapid comentariul și au blocat accesul celui care a scris despre acest lucru. Mie mi se pare ca e o timidă încercare de mușamalizare”, ne-a transmis un cititor al ePitești.

HerasMed (555 x 222 px)
570×90 senatori-01 psd