Donaris 930 x 122

blocuri

Repartitoare de căldură la bloc: Atenție la sancțiunea de 1000 de lei!

Repartitoare de căldură la bloc: Atenție la sancțiunea de 1000 de lei!

Citiți și: Viața la bloc. Plăcerea care îți aduce o amendă de 3.000 de lei

Termenul de montare a repartitoarelor de căldură se prelungeşte cu un an.

Urmează ca persoanele vulnerabile să fie susținute financiar pentru montarea acestora, prevede un proiect adoptat de Senat. Acesta merge și la Camera Deputaților pentru votul final.

Citiți și: Viața la bloc. Important de știut de către toți locatarii!

Proiectul de act normativ, iniţiat de senatori liberali, PSD şi UDMR, are în vedere şi prelungirea termenului de montare a repartitoarelor de căldură până la 31 decembrie 2024:

,,pentru a oferi locuitorilor posibilitatea reală de a implementa măsurile necesare de economisire a energiei”.

Obligaţia statelor membre de transpunere în legislaţia naţională a dispoziţiilor privind contorizarea a expirat la 25 octombrie 2020.

Repartitoare de căldură la bloc: Atenție la sancțiunea de 1000 de lei!

Obligaţia de contorizare vizează inclusiv consumatorii finali de încălzire centralizată, cu instituirea unui termen limită (1 ianuarie 2027) pentru modernizarea sau înlocuirea contoarelor şi repartitoarelor de costuri pentru energia termică deja instalate, cu dispozitive care pot fi citite de la distanţă.

De precizat că, în conformitate cu prevederile art. 47 alin. (3) din Legea nr. 325/2006, republicată, constituie contravenţie.

Și se sancţionează cu amendă de până la 1.000 lei nerespectarea termenului-limită privind montarea de către proprietari/locatari a repartitoarelor de costuri, se arată în expunerea de motive.

Totodată, propunerea legislativă măsura pentru acordarea sprijinului necesar populaţiei vulnerabile pentru compensarea costului aferent achiziţiei şi montării unor sisteme tehnice de stabilire a consumurilor individuale de energie termică acordată prin intermediul cardurilor de energie ar urma să fie de 375 milioane lei, din Fondul pentru Modernizare.

Repartitoare de căldură la bloc: Atenție la sancțiunea de 1000 de Lei!

Detalii, AICI

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3