930×122 CUMPANA 5

masini

S-a decis! Poliţia Rutieră va ridica mașinile parcate neregulamentar pe trotuar!

S-a decis! Poliţia Rutieră va ridica mașinile parcate neregulamentar pe trotuar!

Citiți și: Percheziții de amploare în Argeș! Traficanți de mașini săltați de mascați

Deputaţii au adoptat, miercuri, în plen, în calitate de for decizional, o propunere legislativă care permite Poliţiei Rutiere ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe trotuare. S-au înregistrat 232 de voturi „pentru”, trei „împotrivă” şi 29 de abţineri, conform hotnews.ro.

Propunerea legislativă adoptată de Camera Deputaţilor modifică articolul 64 alineatul (1) din OUG nr. 195/2002, în sensul instituirii posibilităţii ca Poliţia Rutieră să dispună ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar, fiind eliminată condiţia staţionării neregulamentare pe partea carosabilă, menționează hotnews.ro.

Citiți și: Pitești. Accesul mașinilor, doar cu taxă în anumite zone!

„Poliţia Rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar. Ridicarea şi depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate se realizează de către administraţiile publice locale sau de către administratorul drumului public, după caz”, prevede proiectul, adoptat în forma iniţiatorului.

Potrivit actului normativ, Poliţia Rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar mai ales în cazurile în care acestea stânjenesc grav sau creează situaţii de pericol pentru participanţii la trafic.

„În forma în vigoare a Codului Rutier această măsură poate fi dispusă doar dacă maşinile sunt staţionate ilegal pe partea carosabilă. Prin urmare, dacă un vehicul este staţionat neregulamentar în întregime pe trotuar, Poliţia nu poate dispune ridicarea acestuia”, se arată în expunerea de motive.

Senatul a respins propunerea legislativă în şedinţa din 29 mai 2019, Camera Deputaţilor fiind for decizional în acest caz.

Detalii, AICI.

Foto: Descriptiv

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

570 pe 90 Costache